Ко ће бити нови селектор Хрватске?!

Новоизабрани председник Кошаркашког савеза Хрватске Стојко Вранковић поменуо кандидата за клупу националног тима.

Кошарка 22.11.2016 | 17:45
Ко ће бити нови селектор Хрватске?!
Стојан Вранковић преузео је и званично функцију првог човека хрватске кошарке од Ивана Шукера.

Некадашњи репрезентативац одмах по доласку на ново место рекао је да ће заједно са бившим играчима кренути у потрагу за селектором.

Клупа хрватске репрезентације је празна од завршетка Олимпијских игара у Рију, када јеАлександар Петровић после пораза од Србије у четвртфиналу најавио да завршава свој мандат на том месту. Петровић је у договору са челницима ХКС утаначио сарадњу до завршетка Олимпијских играра и испоштовао договор.

"Мислим да је циклус иза нас, предолимпијски турнир у Торину и наступ у Рио де Жанеиру, показао да хравстка репрезентација има добру подлогу да после много година опет осваја медаље. Истина, у Торину нисмо наступали у најјачем саставу, али су момци, без обзира на то показали да имају срце и да могу да направе добар резултат", рекао је Вранковић гостујући на ТВ Нова.

Али ко ће убудуће предводити Хрвате? Вранковић је рекао да он сигурно неће доносити одлуку о избору селектора, већ Стручни савет у којем су бивши играчи Дино Рађа, Јосип Вранковић, Тони Кукоч и четворица тренера из хрватске лиге.

"Ја ћу се потрудити да максимално помогнем новом селектору, али ће Стручни савет размотрити кандидате, разговарати са њима и изабрати најбољег. Спекулише се да то може бити и странац, односно помиње се име Андреје Тринкијерија, али он је по мајци Хрват и одлично говори језик тако да га не морамо сматрати странцем. Он има жељу, тако да је сада само питање финансијске природе", напоменуо је Вранковић.

Тринкијери (46), актулени тренер Бамберга, помињао се као кандидат за клупу Хрватске и почетком ове године, након што је она остала упражњена после одласка Велимира Перасовића. У марту је, упркос тим спекулацијама, ипак предност дата Александру Петровићу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар