Ko će biti novi selektor Hrvatske?!

Novoizabrani predsednik Košarkaškog saveza Hrvatske Stojko Vranković pomenuo kandidata za klupu nacionalnog tima.

Košarka 22.11.2016 | 17:45
Ko će biti novi selektor Hrvatske?!
Stojan Vranković preuzeo je i zvanično funkciju prvog čoveka hrvatske košarke od Ivana Šukera.

Nekadašnji reprezentativac odmah po dolasku na novo mesto rekao je da će zajedno sa bivšim igračima krenuti u potragu za selektorom.

Klupa hrvatske reprezentacije je prazna od završetka Olimpijskih igara u Riju, kada jeAleksandar Petrović posle poraza od Srbije u četvrtfinalu najavio da završava svoj mandat na tom mestu. Petrović je u dogovoru sa čelnicima HKS utanačio saradnju do završetka Olimpijskih igrara i ispoštovao dogovor.

"Mislim da je ciklus iza nas, predolimpijski turnir u Torinu i nastup u Rio de Žaneiru, pokazao da hravstka reprezentacija ima dobru podlogu da posle mnogo godina opet osvaja medalje. Istina, u Torinu nismo nastupali u najjačem sastavu, ali su momci, bez obzira na to pokazali da imaju srce i da mogu da naprave dobar rezultat", rekao je Vranković gostujući na TV Nova.

Ali ko će ubuduće predvoditi Hrvate? Vranković je rekao da on sigurno neće donositi odluku o izboru selektora, već Stručni savet u kojem su bivši igrači Dino Rađa, Josip Vranković, Toni Kukoč i četvorica trenera iz hrvatske lige.

"Ja ću se potruditi da maksimalno pomognem novom selektoru, ali će Stručni savet razmotriti kandidate, razgovarati sa njima i izabrati najboljeg. Spekuliše se da to može biti i stranac, odnosno pominje se ime Andreje Trinkijerija, ali on je po majci Hrvat i odlično govori jezik tako da ga ne moramo smatrati strancem. On ima želju, tako da je sada samo pitanje finansijske prirode", napomenuo je Vranković.

Trinkijeri (46), aktuleni trener Bamberga, pominjao se kao kandidat za klupu Hrvatske i početkom ove godine, nakon što je ona ostala upražnjena posle odlaska Velimira Perasovića. U martu je, uprkos tim spekulacijama, ipak prednost data Aleksandru Petroviću.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar