Енди савладао Новака и потврдио прво мјесто

Штета... Енди Мареј је у финалу турнира у Лондону био бољи од нашег Новака Ђоковића.

Свијет 20.11.2016 | 21:44
Енди савладао Новака и потврдио прво мјесто
Најбољи спортиста Србије 2016. годину завршиће на другом месту АТП листе, пошто је у мечу сезоне, у финалу Завршног мастерса у Лондону, поражен од Ендија Мареја резултатом 6:3, 6:4.

Први пут у историји "белог спорта" два најбоља светска тенисера су у финалу Завршног мастерса одлучивали о "броју један" на крају сезоне. Епилог - Британац је први пут у каријери освојио турнир најбољих осам тенисера и први пут у каријери зимску паузу дочекаће као лидер АТП каравана.

Са друге стране, Ђоковићу остаје утеха да је после дуже времена у појединим мечевима у Лондону показао ону одлучност, жељу и константност као у претходне две године, када је доминирао и био недодирљив за ривале.

После бриљанте партије против Нишикорија, Ђоковић, међутим, није успео да добије и Мареја у мечу године пред његовом публиком у "О2 арени".
 
Ђоковић као да није имао довољно снаге у дуелу у којем је могао да „спере флеке“ из другог дела сезоне. Добро се наш ас носио са првим играчем света до средине првог сета и резултата 3:3. Мареј је тада додао гас, добио седми гем са само једним изгубљеним поеном и напао Новаков сервис.

Успео је Британац да начини брејк у осмом гему и поведе са 5:3, пошто је Ђоковић био превише пасиван у гему у којем је сервирао. Британац је рутински привео сет крају, 6:3.

Новаков пад настављен је и у првом делу другог сета. Мареј је у уводном гему искористио четврту брејк шансу, повео са 1:0 и одмах потврдио брејк за 2:0. Смањио је наш ас на 1:2, али га је захватила нова криза која је резултирала још једним брејком Мареја, 1:4.

Успео је Ђоковић да се подигне, није желео да се преда без "капи крви", па је у шестом гему другог сета коначно одузео сервис ривалу. Смањио је и на 3:4, али је то било све. Мареј је после сат и 42 минута успео да стави круну на сезону живота.

Извор: Блиц

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Торпедо

20.11.2016 20:27

По мом мишљењу у питању је само психа. Увјерен сам да ће се новак вратити и да ће и даље низати побједе. Данас је био Андy јачи . Само напред Ноле вјерујемо у тебе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бн

20.11.2016 20:41

Вратит ће се у Београд једино

Name

ре бн

20.11.2016 20:52

Да, хоце са 200 милиона евра. Дјоковиц је тренутно најбољи тенисер свих времена са 750 побједа и 154 пораза са успјехом 82,79 % ниједан тенисер на свијету нема овај постотак.

Name

Лова

20.11.2016 21:13

Нико нормалан не иде у Београд са толиком ловом.

Name

Топ

21.11.2016 08:30

Ваљда је низао побједе да би дошао до финала. Нек' буде међу првих двадесет наредних пет година боли га к... Поквариће онда тај просјек,али то је потпуно небитно. За мене је Марадона најбољи. Шта ме брига за његов просјек.