Endi savladao Novaka i potvrdio prvo mjesto

Šteta... Endi Marej je u finalu turnira u Londonu bio bolji od našeg Novaka Đokovića.

Svijet 20.11.2016 | 21:44
Endi savladao Novaka i potvrdio prvo mjesto
Najbolji sportista Srbije 2016. godinu završiće na drugom mestu ATP liste, pošto je u meču sezone, u finalu Završnog mastersa u Londonu, poražen od Endija Mareja rezultatom 6:3, 6:4.

Prvi put u istoriji "belog sporta" dva najbolja svetska tenisera su u finalu Završnog mastersa odlučivali o "broju jedan" na kraju sezone. Epilog - Britanac je prvi put u karijeri osvojio turnir najboljih osam tenisera i prvi put u karijeri zimsku pauzu dočekaće kao lider ATP karavana.

Sa druge strane, Đokoviću ostaje uteha da je posle duže vremena u pojedinim mečevima u Londonu pokazao onu odlučnost, želju i konstantnost kao u prethodne dve godine, kada je dominirao i bio nedodirljiv za rivale.

Posle briljante partije protiv Nišikorija, Đoković, međutim, nije uspeo da dobije i Mareja u meču godine pred njegovom publikom u "O2 areni".
 
Đoković kao da nije imao dovoljno snage u duelu u kojem je mogao da „spere fleke“ iz drugog dela sezone. Dobro se naš as nosio sa prvim igračem sveta do sredine prvog seta i rezultata 3:3. Marej je tada dodao gas, dobio sedmi gem sa samo jednim izgubljenim poenom i napao Novakov servis.

Uspeo je Britanac da načini brejk u osmom gemu i povede sa 5:3, pošto je Đoković bio previše pasivan u gemu u kojem je servirao. Britanac je rutinski priveo set kraju, 6:3.

Novakov pad nastavljen je i u prvom delu drugog seta. Marej je u uvodnom gemu iskoristio četvrtu brejk šansu, poveo sa 1:0 i odmah potvrdio brejk za 2:0. Smanjio je naš as na 1:2, ali ga je zahvatila nova kriza koja je rezultirala još jednim brejkom Mareja, 1:4.

Uspeo je Đoković da se podigne, nije želeo da se preda bez "kapi krvi", pa je u šestom gemu drugog seta konačno oduzeo servis rivalu. Smanjio je i na 3:4, ali je to bilo sve. Marej je posle sat i 42 minuta uspeo da stavi krunu na sezonu života.

Izvor: Blic

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Torpedo

20.11.2016 20:27

Po mom mišljenju u pitanju je samo psiha. Uvjeren sam da će se novak vratiti i da će i dalje nizati pobjede. Danas je bio Andy jači . Samo napred Nole vjerujemo u tebe.

ODGOVORITE
Name

Bn

20.11.2016 20:41

Vratit će se u Beograd jedino

Name

re bn

20.11.2016 20:52

Da, hoce sa 200 miliona evra. Djokovic je trenutno najbolji teniser svih vremena sa 750 pobjeda i 154 poraza sa uspjehom 82,79 % nijedan teniser na svijetu nema ovaj postotak.

Name

Lova

20.11.2016 21:13

Niko normalan ne ide u Beograd sa tolikom lovom.

Name

Top

21.11.2016 08:30

Valjda je nizao pobjede da bi došao do finala. Nek' bude među prvih dvadeset narednih pet godina boli ga k... Pokvariće onda taj prosjek,ali to je potpuno nebitno. Za mene je Maradona najbolji. Šta me briga za njegov prosjek.