Премијер Вучић ускоро с Путином и Трампом

Премијер Александар Вучић срешће се у наредна два месеца и са новим председником САД Доналдом Трампом и са председником Русије Владимиром Владимировичем Путином, открива Информер!

Србија 20.11.2016 | 18:56
Премијер Вучић ускоро с Путином и Трампом
Како нам је потврђено у његовом кабинету, Вучић је ове недеље телефоном разговарао са најближим сарадницима новог председника САД и договорио сусрет са Трампом.

"Ако све буде по плану, наш премијер и новоизабрани председник Америке састаће се пре краја јануара, односно пре Трампове инаугурације, која је заказана за 20. јануар...", наводи одлично обавештени саговорници Информера.

Сусрет Трампа и Вучића био би први сусрет америчког и српског лидера у последњих 15 година.

"Састанак председника Трампа и премијера Вучића неће имати званичан карактер пошто ће бити уприличен пре Трампове инаугурације. Ипак, биће то сјајна, историјска прилика да се унапреде односи Србије и САД", наводи наш саговорник, који јуче није хтео да нам открива било какве друге детаље.

На наше питање с ким је од Трампових сарадника Вучић разговарао, он одговара:

"Не могу то да вам кажем, али ћу вам рећи да је у питању један од најближих и најповерљивијих Трампових људи. Рећи ћу вам и да је премијер Вучић први лидер из региона који је успоставио контакт са људима новог председника САД. То је сјајна вест за Србију!"

Како сазнајемо, у наредним недељама, највероватније у другој половини децембра, премијер Вучић ће се састати и са председником Русије Владимиром Владимировичем Путином.

"На том састанку биће, пре свега, речи о набавци оружја за Војску Србије. Испорука "мигова 29" је већ готова и договорена ствар, а сада треба да се утврде детаљи договора у вези са испоруком друге војне технике, од којих је најважнији ПВО ракетни систем `бук`", прецизира наш саговорник.

Према његовим речима, у наредном периоду пред Србијом се отвара сјајна перспектива у односима и са Русијом и са САД:

"У ситуацији када Америка и Русија више нису непријатељи на ивици сукоба, већ савезници, пред Србијом се отварају силне могућности. Сад само од нас зависи, од нас и од наше памети..."

Званично, нико јуче није хтео да коментарише наша сазнања. На другој страни, Драган Ђукановић из Центра за спољну политику истиче да је веома битно за Србију да има одличне односе са САД и да се приближи Трамповој администрацији.

"Добро је да постоје билатерални сусрети на врху и са Америком, као што смо до сада имали са Русијом или Кином. И тачно је да што односи Америке и Русије буду бољи, то ће се мање Београду замерати блиске везе са Москвом", подвлачи Ђукановић.

Дипломата Зоран Миливојевић каже да ће контакти наше владе са Трамповим сарадницима вероватно ићи преко Вучићевог пријатеља Рудолфа Ђулијанија.

"Ђинђић је последњи српски премијер који се састао са америчким председником, 2001. са Џорџом Бушом. Тада је то било јако важно и сада би било од изузетног значаја да се Вучић састане с Трампом.

Србија би од тих билатералних састанака на високом нивоу са Америком могла много да добије. Прво, Трамп је најавио неке заокрете у спољној политици, што би могло да нам помогне да унапредимо односе са Америком, а и побољшамо позиције у региону", објашњава Миливојевић и додаје да би Србија ту имала и економски интерес, јер САД имају великог утицаја на међународне финансијске институције.

Извор: Информер

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Кал

20.11.2016 18:01

А то ће коштат 10 000 000 €

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИЛИЈА

20.11.2016 18:03

МОЗЕ ТИ ПОМОЦИ. УЗДАЈ СЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бб

20.11.2016 18:38

Ко оно реце мафиосо Дјулиани

ОДГОВОРИТЕ
Name

зумба

20.11.2016 19:18

Да,био је савјетник Вуцица,а платила је Република Српска,само се то крије.

Name

Извор

20.11.2016 18:40

Информер извор толики лазни информација која је и ова у низу. Који се Премијер или председник састао са председником УСА. Ниједан нити це икад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ос

20.11.2016 18:40

Која демагогија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

20.11.2016 19:02

Сад кад су САД и Русија пријатељи???? Хихихи...ја будала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бабушка

20.11.2016 19:21

Бајковито

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

20.11.2016 19:33

Каква вијест, ево нећу моћи да заспим од узбудјења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

20.11.2016 20:21

А дје додик он би платио само да се слика свама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да се зна

20.11.2016 21:36

Иде са Вучићем, они у пакету иду..

Name

фф

20.11.2016 23:40

Посто је неформално, усепртљаце се и овај ради које фотке. Само тешко да це то дузе од кафице трајати. Главна тема би опет могла бити нека наса обдарена спортискиња.

Name

Дзохар Дудајев

20.11.2016 20:52

Да се састаје са Рамзаном Кадировом,предсједником Цеценије,то бих била вијест а овако...

ОДГОВОРИТЕ
Name

комедија

20.11.2016 20:57

А када це се састати Доналд Трамп и Тома Крамп?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трта

20.11.2016 22:40

Краљу!

Name

слобо

14.01.2017 08:03

Невјероватно, какве све бљувотине многи износе у својим коментарима,а све изигравајући спрдњи својих политичара, поготову ако није њихов фаворит.Зашто тако? није лако доћи до предсједника САД, па макар који да је у питању.Треба све чињети да дође до било каквих састанака, није битно чак ни на којем нивоу, само да се успостављају контакти, да знају за нас , а кроз те контакте да сазнају да нијесмо толико црни какав барјак носимо, да ми имамо своју душу, своју историју и искрено , пропатили смо и страдали много кроз историју а да нијесмо то баш заслужили. Треба успостављати добре везе са сваким ако има и минимум шансе, осим са овим озлоглашеним терористима и овим који нас патолошки мрзе, а и од њих некако сазнати зашто.

ОДГОВОРИТЕ