Видео: Први "миленијалац" у Калчу, дебитовао за Јуве!

Синоћ је у Торину исписана историја. Моиз Кин је први фудбалер рођен 2000. године који је заиграо за први тим у Италији. Упознајте га...

Фудбал 20.11.2016 | 18:30
Видео: Први "миленијалац" у Калчу, дебитовао за Јуве!
Навијачи Јувентуса су синоћ у 84. минуту утакмице против Пескаре (3:0)аплаузима испратили стрелца другог поготка, Марија Манџукића, а поздравили талентованог нападача Моиза Кина који би могао да буде "следећа велика ствар" италијанског фудбала.

Моиз Кин (16) је први фудбалер који је рођен 2000. године, а други који је дебитовао у једној од пет најјачих лига Европе (први је Себастијен Тил из Меца). Њега је Макс Алегри почео да ставља на клупу у претходних месец ипо дана, а овај "дечак" је шансу дочекао у финишу утакмице против Пескаре, када је она већ била добијена.

Шта треба да знате о њему?

У питању је један од највећих талената италијанског фудбала. Рођен је 28. фебруара 2000. године у Верћелију, граду на северу Италије, а дете је имиграната из Обале Слоноваче. Поникао је у школи фудбала Торина, али се већ као десетогодишњак "прешалтао" код градског ривала.

Ако на све то додамо да и то да му је Мино Рајола менаџер – немогуће је не упоредити га са Мариом Балотелијем.

Прошле сезоне је играјући за селекцију до 17 година, када је имао 15!, постигао 25 голова на 25 мечева, а редовно је наступао и за ону старију селекцију до 19 година. Прерастао је све то и чини се да ће све чешће добијати прилику код Макса Алегрија.

"За мене је нормално да играм са најбољима. Немам проблема. Моје добре стране су снажан шут, одлично играм главном, брз сам...", објаснио је он почетком године и заборавио да каже да је физички невероватно јак.

Каже да је поносан на своје корене из Обале Слоноваче, у којој никада није био, али планира да наступа за репрезентацију "Азура".



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар