Video: Prvi "milenijalac" u Kalču, debitovao za Juve!

Sinoć je u Torinu ispisana istorija. Moiz Kin je prvi fudbaler rođen 2000. godine koji je zaigrao za prvi tim u Italiji. Upoznajte ga...

Fudbal 20.11.2016 | 18:30
Video: Prvi "milenijalac" u Kalču, debitovao za Juve!
Navijači Juventusa su sinoć u 84. minutu utakmice protiv Peskare (3:0)aplauzima ispratili strelca drugog pogotka, Marija Mandžukića, a pozdravili talentovanog napadača Moiza Kina koji bi mogao da bude "sledeća velika stvar" italijanskog fudbala.

Moiz Kin (16) je prvi fudbaler koji je rođen 2000. godine, a drugi koji je debitovao u jednoj od pet najjačih liga Evrope (prvi je Sebastijen Til iz Meca). Njega je Maks Alegri počeo da stavlja na klupu u prethodnih mesec ipo dana, a ovaj "dečak" je šansu dočekao u finišu utakmice protiv Peskare, kada je ona već bila dobijena.

Šta treba da znate o njemu?

U pitanju je jedan od najvećih talenata italijanskog fudbala. Rođen je 28. februara 2000. godine u Verćeliju, gradu na severu Italije, a dete je imigranata iz Obale Slonovače. Ponikao je u školi fudbala Torina, ali se već kao desetogodišnjak "prešaltao" kod gradskog rivala.

Ako na sve to dodamo da i to da mu je Mino Rajola menadžer – nemoguće je ne uporediti ga sa Mariom Balotelijem.

Prošle sezone je igrajući za selekciju do 17 godina, kada je imao 15!, postigao 25 golova na 25 mečeva, a redovno je nastupao i za onu stariju selekciju do 19 godina. Prerastao je sve to i čini se da će sve češće dobijati priliku kod Maksa Alegrija.

"Za mene je normalno da igram sa najboljima. Nemam problema. Moje dobre strane su snažan šut, odlično igram glavnom, brz sam...", objasnio je on početkom godine i zaboravio da kaže da je fizički neverovatno jak.

Kaže da je ponosan na svoje korene iz Obale Slonovače, u kojoj nikada nije bio, ali planira da nastupa za reprezentaciju "Azura".



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar