За Србе у Вуковару живот све тежи...

Живот у Вуковару за Србе гори је него што је био прије десетак година, изјавио је потпредсједник Самосталне демократске српске странке Драган Црногорац.

Регион 20.11.2016 | 10:55
За Србе у Вуковару живот све тежи...
Црногорац, који је и посланик у парламенту Хрватске, рекао је да су прошле седмице нови премијер Хрватске Андреј Пленковић и цијели хрватски државни врх провели два дана у Вуковару, али да са Србима нико није разговарао.

"Вечерње новости" пишу да је донесена одлука да граду буде додијељено више од 10 милиона евра, при чему нису ни поменути пројекти које предлаже српска заједница.

"Ми смо премијера Пленковића позвали у жељи да разговарамо с њим, вјерујући да ће га занимати како живе Срби у Вуковару. Одговор нисмо добили, нити смо премијера видјели", рекао је Црногорац за "Новости".

Он је напоменуо да је протеклих дана много ријечи изречено о Вуковару и жртвама рата, али ни ријеч о признавању жртава рата из српског народа.

"О томе се, напросто, ћути", додао је Црногорац, који је из Вуковара.

Предсједник Вијећа српске националне мањине у Вуковару Дејан Дракулић истакао је да се у Вуковару и даље гледа на националност при запошљавању чиме су Срби у још лошијем положају у граду у којем ионако нема посла.

(Вечерње новости)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

МладаБосна

20.11.2016 13:14

ХР је фасистицка геноцидна творевина коју је запад створио јер им таква треба у региону...Нато-демократија-"У"

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Босна

20.11.2016 15:07

Нисте ни ви ниста бољи....

Name

Тихи

20.11.2016 13:41

Цела партија која има национални префиx је уједно и совинистицка и једнонационално обојена. Хрватска странка овог или оног , српска странка овог или оног...А у сустини све до једне странке за губљење времена и завади па владај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босанко

20.11.2016 21:34

ма јаране код нас и које немају национални префиx опет су националисти СНСД , СДА

Name

Срб

20.11.2016 15:56

Погледајте попис становништва за вријеме АУгарске. Те податке ЗГ нема јер је био привинција. Шокац значи на мадјарском покатоличен. Вуковар је српски назив... Хрвати лажови и фалсификатори који су настали од љигавих Срба.

ОДГОВОРИТЕ