Za Srbe u Vukovaru život sve teži...

Život u Vukovaru za Srbe gori je nego što je bio prije desetak godina, izjavio je potpredsjednik Samostalne demokratske srpske stranke Dragan Crnogorac.

Region 20.11.2016 | 10:55
Za Srbe u Vukovaru život sve teži...
Crnogorac, koji je i poslanik u parlamentu Hrvatske, rekao je da su prošle sedmice novi premijer Hrvatske Andrej Plenković i cijeli hrvatski državni vrh proveli dva dana u Vukovaru, ali da sa Srbima niko nije razgovarao.

"Večernje novosti" pišu da je donesena odluka da gradu bude dodijeljeno više od 10 miliona evra, pri čemu nisu ni pomenuti projekti koje predlaže srpska zajednica.

"Mi smo premijera Plenkovića pozvali u želji da razgovaramo s njim, vjerujući da će ga zanimati kako žive Srbi u Vukovaru. Odgovor nismo dobili, niti smo premijera vidjeli", rekao je Crnogorac za "Novosti".

On je napomenuo da je proteklih dana mnogo riječi izrečeno o Vukovaru i žrtvama rata, ali ni riječ o priznavanju žrtava rata iz srpskog naroda.

"O tome se, naprosto, ćuti", dodao je Crnogorac, koji je iz Vukovara.

Predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine u Vukovaru Dejan Drakulić istakao je da se u Vukovaru i dalje gleda na nacionalnost pri zapošljavanju čime su Srbi u još lošijem položaju u gradu u kojem ionako nema posla.

(Večernje novosti)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

MladaBosna

20.11.2016 13:14

HR je fasisticka genocidna tvorevina koju je zapad stvorio jer im takva treba u regionu...Nato-demokratija-"U"

ODGOVORITE
Name

re Bosna

20.11.2016 15:07

Niste ni vi nista bolji....

Name

Tihi

20.11.2016 13:41

Cela partija koja ima nacionalni prefix je ujedno i sovinisticka i jednonacionalno obojena. Hrvatska stranka ovog ili onog , srpska stranka ovog ili onog...A u sustini sve do jedne stranke za gubljenje vremena i zavadi pa vladaj.

ODGOVORITE
Name

bosanko

20.11.2016 21:34

ma jarane kod nas i koje nemaju nacionalni prefix opet su nacionalisti SNSD , SDA

Name

Srb

20.11.2016 15:56

Pogledajte popis stanovništva za vrijeme AUgarske. Te podatke ZG nema jer je bio privincija. Šokac znači na madjarskom pokatoličen. Vukovar je srpski naziv... Hrvati lažovi i falsifikatori koji su nastali od ljigavih Srba.

ODGOVORITE