Анализа: Неуништиви Зизу за петама Анћелотију и Дон Леу!

Барса и Дортмунд држе кључ за рекорд! Невероватне резултате Реал прави откако је Француз заменио Рафу Бенитеза...

Фудбал 21.11.2016 | 23:30
Анализа: Неуништиви Зизу за петама Анћелотију и Дон Леу!
Реал Мадрид је највећи победник викенда у Шпанији. Осим што је декласирао Атлетико у градском дербију и прилично га удаљио из борбе за титулу, Реал је побегао и Барселони на четири бода предности и на добром је путу да после пет година коначно освоји титулу првака Шпаније.

Пре годину дана ситуација није била тако идилична. Рафа Бенитез је био тренер, а Реал је све тонуо у све дубље проблеме. Бенитез је почетком године добио отказ, а заменио га је Зинедин Зидан. Много је било скептичних јер Зизу није имао велико тренерско искуство, али после непуних годину дана се показује да је Зидан био фантатсичан потез Флорентина Переза.

Осим што је совојио Лигу шампиона, а потом и Суперкуп Европе, Зидан је прошле сезоне успео и да врати Реал у борбу за титулу у Примери али није могао да надокнади све бодове које је Бенитез просуо.

Ова сезона му је прва од почетка у Примери и на одличном је путу. Зиданов Реал је вечерас везао 30 мечева без пораза у свим такмичењима. Откако је 6. априла поражен у првом мечу четвртфинала Лиге шампиона у Волфзбургу, Реал не зна за неуспех. Чак је и тај пораз био безболан јер је неутралисан у реваншу. Од тада су Мадриђани везали 19 мечева у Примери, осам у Лигу шампиона и један у Суперкупу Европе у којима нису поражени. забележили су 16 победа и три ремија у Примери, пет победа (једна на пенале) и три ремија у Лиги шампиона и тријумф после продужетака над Севиљом у Суперкупу Европе.

Када би се гледала само Примера, Реал је без пораза већ 24 утакмице. Тачније, од 27. фебруара када су изгубили градски дерби баш од Атлетика. Имају 21 победу и три нерешена исхода! Фантастично!

Зидан је са серијом од 30 мечева без пораза стигао на корак од учитеља Карла Анћелотијакојем је био помоћник и који је имао низ од 31 утакмице у којој није осетио горчину пораза. Рекордер је Лео Бенхакер. Холанђанин са надимком Дон Лео који је водио Реал у другој половини 80-их година прошлог века и имао серију у којој није изгубио 34 утакмице заредем! Зизу је на добром путу да га престигне...

Следећи ривали Реала су Спортинг у Лисабону, Хихон и Леонеса код куће, Барса на Камп Ноу, па Дортмунд у Мадриду. Ако не изгуби ниједан од тих мечева, Зинедин Зидан ће имати најбољи низ у клупској историји.

А замислите да је остао Рафа Бенитез...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар