Analiza: Neuništivi Zizu za petama Anćelotiju i Don Leu!

Barsa i Dortmund drže ključ za rekord! Neverovatne rezultate Real pravi otkako je Francuz zamenio Rafu Beniteza...

Fudbal 21.11.2016 | 23:30
Analiza: Neuništivi Zizu za petama Anćelotiju i Don Leu!
Real Madrid je najveći pobednik vikenda u Španiji. Osim što je deklasirao Atletiko u gradskom derbiju i prilično ga udaljio iz borbe za titulu, Real je pobegao i Barseloni na četiri boda prednosti i na dobrom je putu da posle pet godina konačno osvoji titulu prvaka Španije.

Pre godinu dana situacija nije bila tako idilična. Rafa Benitez je bio trener, a Real je sve tonuo u sve dublje probleme. Benitez je početkom godine dobio otkaz, a zamenio ga je Zinedin Zidan. Mnogo je bilo skeptičnih jer Zizu nije imao veliko trenersko iskustvo, ali posle nepunih godinu dana se pokazuje da je Zidan bio fantatsičan potez Florentina Pereza.

Osim što je sovojio Ligu šampiona, a potom i Superkup Evrope, Zidan je prošle sezone uspeo i da vrati Real u borbu za titulu u Primeri ali nije mogao da nadoknadi sve bodove koje je Benitez prosuo.

Ova sezona mu je prva od početka u Primeri i na odličnom je putu. Zidanov Real je večeras vezao 30 mečeva bez poraza u svim takmičenjima. Otkako je 6. aprila poražen u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona u Volfzburgu, Real ne zna za neuspeh. Čak je i taj poraz bio bezbolan jer je neutralisan u revanšu. Od tada su Madriđani vezali 19 mečeva u Primeri, osam u Ligu šampiona i jedan u Superkupu Evrope u kojima nisu poraženi. zabeležili su 16 pobeda i tri remija u Primeri, pet pobeda (jedna na penale) i tri remija u Ligi šampiona i trijumf posle produžetaka nad Seviljom u Superkupu Evrope.

Kada bi se gledala samo Primera, Real je bez poraza već 24 utakmice. Tačnije, od 27. februara kada su izgubili gradski derbi baš od Atletika. Imaju 21 pobedu i tri nerešena ishoda! Fantastično!

Zidan je sa serijom od 30 mečeva bez poraza stigao na korak od učitelja Karla Anćelotijakojem je bio pomoćnik i koji je imao niz od 31 utakmice u kojoj nije osetio gorčinu poraza. Rekorder je Leo Benhaker. Holanđanin sa nadimkom Don Leo koji je vodio Real u drugoj polovini 80-ih godina prošlog veka i imao seriju u kojoj nije izgubio 34 utakmice zaredem! Zizu je na dobrom putu da ga prestigne...

Sledeći rivali Reala su Sporting u Lisabonu, Hihon i Leonesa kod kuće, Barsa na Kamp Nou, pa Dortmund u Madridu. Ako ne izgubi nijedan od tih mečeva, Zinedin Zidan će imati najbolji niz u klupskoj istoriji.

A zamislite da je ostao Rafa Benitez...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar