Институт задужен за бригу о дебљини Кима

Севернокорејски деспот Ким Џонг Ун има тим од 130 научника који га одржавају у животу и брину да се не прегоји, окупљених у тајанственом Институту за дуговечност.

Свијет 19.11.2016 | 21:28
Институт задужен за бригу о дебљини Кима
Хјеонг Су Ким, који је побегао из Северне Кореје 2009. године, рекао је да је мистериозни Институт за дуговечност ради ради искључиво на одржавању здравља Кима Џонга Уна, јављају британски таблоиди.

Пребег је радио у институту док је на власти био тиранинов отац Ким Џонг Ил.

Ким Џонг Ун је познат по уживању у храни и од када је засео на власт прилично се надуо због љубави према деликатесној храни, винима, француским сиревима и обилним оброцима.

То значи да се научниси суочавају са сталном борбом да обуздају Кимове кардиоваскуларне болести и дијабетес.

Ситуација налаже да истраживачи проучавају и друге дебеле људе, али су због раширене глади у Северној Кореји због које нема много дебелих били приморани да до сазнања долазе шпијунирањем дебелих странаца, укључујући и политичаре, пише таблоид "Дејли Стар".

"Било је 130 истраживача са инжењерских и медицинских одељења Универзитета Ким ИИ Сунг, а успостављен је и истраживачки центар који чине дипломате и научници са универзитета у иностранству. Институт ради непрекидно, 24 сата седам дана у недељи, а опасан је зидом високим четири метра који је под напоном", рекао је пребег.

Он је додао да је Ким Џонг Ил такође имао вишак килограма, па истраживање траје много година.

"Развили су посебне прехрамбене производе јер је Ким Џонг Ил боловао од кардиоваскуларних болести и дијабетеса. Отац и син су дебели, па су научници посматрали такве људе, што је тешко у Северној Кореји, јер већина људи не уноси довољно хранљивих материја.

Стога су морали да посматрају дебеле руководиоце или политичке лидере", рекао је емигрант.

Он је истакао да су чак и стране дипломате и дописници били предмет посматрања, а да то нису ни знали.

Пребег је морао да потпише да не сме да ода шта се догађа иза врата тајанствене установе. Одлучио је да проговори пошто је побегао у Јужну Кореју.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар