Institut zadužen za brigu o debljini Kima

Severnokorejski despot Kim Džong Un ima tim od 130 naučnika koji ga održavaju u životu i brinu da se ne pregoji, okupljenih u tajanstvenom Institutu za dugovečnost.

Svijet 19.11.2016 | 21:28
Institut zadužen za brigu o debljini Kima
Hjeong Su Kim, koji je pobegao iz Severne Koreje 2009. godine, rekao je da je misteriozni Institut za dugovečnost radi radi isključivo na održavanju zdravlja Kima Džonga Una, javljaju britanski tabloidi.

Prebeg je radio u institutu dok je na vlasti bio tiraninov otac Kim Džong Il.

Kim Džong Un je poznat po uživanju u hrani i od kada je zaseo na vlast prilično se naduo zbog ljubavi prema delikatesnoj hrani, vinima, francuskim sirevima i obilnim obrocima.

To znači da se naučnisi suočavaju sa stalnom borbom da obuzdaju Kimove kardiovaskularne bolesti i dijabetes.

Situacija nalaže da istraživači proučavaju i druge debele ljude, ali su zbog raširene gladi u Severnoj Koreji zbog koje nema mnogo debelih bili primorani da do saznanja dolaze špijuniranjem debelih stranaca, uključujući i političare, piše tabloid "Dejli Star".

"Bilo je 130 istraživača sa inženjerskih i medicinskih odeljenja Univerziteta Kim II Sung, a uspostavljen je i istraživački centar koji čine diplomate i naučnici sa univerziteta u inostranstvu. Institut radi neprekidno, 24 sata sedam dana u nedelji, a opasan je zidom visokim četiri metra koji je pod naponom", rekao je prebeg.

On je dodao da je Kim Džong Il takođe imao višak kilograma, pa istraživanje traje mnogo godina.

"Razvili su posebne prehrambene proizvode jer je Kim Džong Il bolovao od kardiovaskularnih bolesti i dijabetesa. Otac i sin su debeli, pa su naučnici posmatrali takve ljude, što je teško u Severnoj Koreji, jer većina ljudi ne unosi dovoljno hranljivih materija.

Stoga su morali da posmatraju debele rukovodioce ili političke lidere", rekao je emigrant.

On je istakao da su čak i strane diplomate i dopisnici bili predmet posmatranja, a da to nisu ni znali.

Prebeg je morao da potpiše da ne sme da oda šta se događa iza vrata tajanstvene ustanove. Odlučio je da progovori pošto je pobegao u Južnu Koreju.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar