Шведска истражује недостатак секса?!

Шведски министар здравства Габриел Викстром сматра да се политика полног здравља становништва не би смјела водити само проблемима, већ и угоднијим аспектима полности и сексуалног ужитка, због чега су власти те земље покренули трогодишњу студију.

Свијет 19.11.2016 | 15:52
Шведска истражује недостатак секса?!
Анкете чије резултате објављују таблоиди указују на то да Швеђани имају све мање полних односа, рекао је Викстром у дневноме листу Дагенс Нyхетер.

Ново истраживање, по његову мишљењу, требала би показати је ли то тачно и ако јест, зашто. Један од разлога, пише министар Викстром, могао би бити стресан начин живота. 

Истраживање ће провести шведска Агенција за јавно здравље, а коначни резултати биће познати у јуну 2019. 

Викстром сматра "парадоксом да је, иако се чини да је тема секса продрла у све поре модернога друштва - од оглашивања преко друштвених мрежа и медија до свакодневног живота - она и даље обавијена плаштом срама... и у потпуности изостаје из било какве политичке дебате", јавља Хина. 

Фокусирање на проблеме попут полних болести, нежељене трудноће или силовања те искључивање тема о позитивним сексуалним искуствима, баца потпуно погрешно свјетло на здравствену политику, сматра шведски министар.

"А како бисмо и промијенили садашње стајалиште када је толиким људима, од родитеља и учитеља до високих политичких званичника, очигледно врло је неугодно запчети разговор о сексу?", закључује Викстром. 

(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ПЕТАР

19.11.2016 15:24

Код нас у РС нема недостатка секса.Ј..е нас ко стигне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ннн

19.11.2016 16:42

Зато имамо доста"геј парада"

Name

црис

19.11.2016 16:45

Не вази висе "сведски акциони".

ОДГОВОРИТЕ
Name

yугословен

19.11.2016 17:27

КОД НАС СЕXА И ПРЕВИСЕ ПОЛИТИЦАРИ ИЗ**БАСЕ НАРОД

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тито

19.11.2016 18:19

Па ста се све у храну намјерно убацује и додаје?

ОДГОВОРИТЕ