Немирна ноћ за ватрогасце и полицајце

Билећки ватрогасци и припадници Центра јавне безбједности (ЦЈБ) Требиње у ноћи петак на суботу имали су пуне руке посла. Два возила, која су користили држављани Италије, у Билећи су изгорјела, док је приликом редовне контроле саобраћаја између Билеће И Требиња један полицајац лакше повријеђен.

Република Српска 19.11.2016 | 14:03
Немирна ноћ за ватрогасце и полицајце
У Насељу Мрежице код Билеће изгорјела су два возила – теренски џип „Мицубиши“ и „Форд фокус“ која су користили отац и син, држављани Италије, који према незваничним информацијама често бораве у том граду због лова.

Према непотврђеним информацијама џип италијанских регистарских ознака власништво је Антонија Древисола, док је друго возило које је користио његов син  власништво једне агенције из Требиња, а узрок пожара није познат иако се сумња да су возила запаљена.



“Полицијској станици Билећа, ноћас око 2 часа пријављен је пожар на два путничка аутомобила у селу Мрежица. Полицијски службеници су изашли на лице мјесте гдје су затекли припаднике Ватрогасне јединице Билећа који су пожар ликвидирали. Увиђај на возилима извршен је у јутарњим часовима”, рекла је Јована Цвијетић, портпарол ЦЈБ Требиње.

“Територијална ватрогасна јединица Билећа синоћ у 2 часа и 8 минута запримила је позив мјештанина, код којег су одсјели италијански држављани, да су им запаљена два возила, једно теренац и “Форд фокус”. Изашла је екипа ватрогасаца, 4 човјека и два возила, једно је возило у потпуности изгорјело, а теренац дјелимично и велика је материјлна штета” навео је билећки ватрогасац Драган Вучинић.

У исто вријеме полицијски службеници Центра јавне безбједности Требиње у мјесту Дубочани код Требиња покушали су да зауставе путнички аутомобил марке „Опел кадет“, који се накратко зауставио, а из кога је изашло лице иницијала Б.Ј. које је покушало да побјегне полицијским службеницима. Возач аутомобила у тим тренуцима нагло је кренуо и побјегао, а том приликом и повриједио једног полицајца.



“Постоје основи сумње да је возило “Опел кадет” возило лице Н.А, које је у тренутку изласка лица Б.Ј. нагло кренуло при чему је нанијело лаке тјелесне повреде једном полицијском службенику чиме је починило кривично дјело спречавање вршања службене радње. Даљом потрагом за возилом "Опел кадет" и његовим возачем полицијски службеници су пронашли путнички аутомобил "Рено меган" за којег постоје основи сумње да је украдено у Општини Илиџа”, истакла је Цвијетићева.

Полицијски службеници Центра јавне безбједности Требиње настављају потрагу за лицем иницијала Н.А.

БН телевизија

Коментари / 0

Оставите коментар