Nemirna noć za vatrogasce i policajce

Bilećki vatrogasci i pripadnici Centra javne bezbjednosti (CJB) Trebinje u noći petak na subotu imali su pune ruke posla. Dva vozila, koja su koristili državljani Italije, u Bileći su izgorjela, dok je prilikom redovne kontrole saobraćaja između Bileće I Trebinja jedan policajac lakše povrijeđen.

Republika Srpska 19.11.2016 | 14:03
Nemirna noć za vatrogasce i policajce
U Naselju Mrežice kod Bileće izgorjela su dva vozila – terenski džip „Micubiši“ i „Ford fokus“ koja su koristili otac i sin, državljani Italije, koji prema nezvaničnim informacijama često borave u tom gradu zbog lova.

Prema nepotvrđenim informacijama džip italijanskih registarskih oznaka vlasništvo je Antonija Drevisola, dok je drugo vozilo koje je koristio njegov sin  vlasništvo jedne agencije iz Trebinja, a uzrok požara nije poznat iako se sumnja da su vozila zapaljena.



“Policijskoj stanici Bileća, noćas oko 2 časa prijavljen je požar na dva putnička automobila u selu Mrežica. Policijski službenici su izašli na lice mjeste gdje su zatekli pripadnike Vatrogasne jedinice Bileća koji su požar likvidirali. Uviđaj na vozilima izvršen je u jutarnjim časovima”, rekla je Jovana Cvijetić, portparol CJB Trebinje.

“Teritorijalna vatrogasna jedinica Bileća sinoć u 2 časa i 8 minuta zaprimila je poziv mještanina, kod kojeg su odsjeli italijanski državljani, da su im zapaljena dva vozila, jedno terenac i “Ford fokus”. Izašla je ekipa vatrogasaca, 4 čovjeka i dva vozila, jedno je vozilo u potpunosti izgorjelo, a terenac djelimično i velika je materijlna šteta” naveo je bilećki vatrogasac Dragan Vučinić.

U isto vrijeme policijski službenici Centra javne bezbjednosti Trebinje u mjestu Dubočani kod Trebinja pokušali su da zaustave putnički automobil marke „Opel kadet“, koji se nakratko zaustavio, a iz koga je izašlo lice inicijala B.J. koje je pokušalo da pobjegne policijskim službenicima. Vozač automobila u tim trenucima naglo je krenuo i pobjegao, a tom prilikom i povrijedio jednog policajca.



“Postoje osnovi sumnje da je vozilo “Opel kadet” vozilo lice N.A, koje je u trenutku izlaska lica B.J. naglo krenulo pri čemu je nanijelo lake tjelesne povrede jednom policijskom službeniku čime je počinilo krivično djelo sprečavanje vršanja službene radnje. Daljom potragom za vozilom "Opel kadet" i njegovim vozačem policijski službenici su pronašli putnički automobil "Reno megan" za kojeg postoje osnovi sumnje da je ukradeno u Opštini Ilidža”, istakla je Cvijetićeva.

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Trebinje nastavljaju potragu za licem inicijala N.A.

BN televizija

Komentari / 0

Ostavite komentar