Хрватска: СДП бира новог предсједника

Чланови СДП-а у Хрватској бирају данас новог предсједника странке за идући четворогодишњи период, међу седам кандидата у трци за насљедника Зорана Милановића који је странку водио готово деценију.

Регион 19.11.2016 | 12:19
Хрватска: СДП бира новог предсједника
У Хрватској је почео први круг избора за новог предсједника СДП-а према приједлогу Предсједништва ове странке. Око 37.000 чланова странке бира предсједника непосредно према принципу "један члан – један глас", јављају хрватски медији.

Гласа се на 542 бирачка мјеста у општинским, градским и мјесним организацијама између 9.00 и 18.00 часова.

За руководећу дужност у СДП-у кандидовали су се Весна Шкулић, Гордана Собол, Каролина Леаковић, Тонино Пицула, Ранко Остојић, Орсат Миљенић и Давор Бернардић.

Ако нико не освоји натполовичну већину гласова, други круг ће се одржати 26. новембра, када ће се бирати између два кандидата која су освојила највећи број гласова у првом кругу. Конвенција на којој ће се бирати остала страначка тијела биће одржана 3. децембра.

Главни одбор СДП-а 24. септембра расписао је унутарстраначке изборе за предсједника странке због оставке њеног лидера Милановића.

Милановић је тада рекао да се више неће кандидовати на ту дужност због пораза СДП-а на ванредним парламентарних изборима одржанима 11. септембра у Хрватској.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар