Hrvatska: SDP bira novog predsjednika

Članovi SDP-a u Hrvatskoj biraju danas novog predsjednika stranke za idući četvorogodišnji period, među sedam kandidata u trci za nasljednika Zorana Milanovića koji je stranku vodio gotovo deceniju.

Region 19.11.2016 | 12:19
Hrvatska: SDP bira novog predsjednika
U Hrvatskoj je počeo prvi krug izbora za novog predsjednika SDP-a prema prijedlogu Predsjedništva ove stranke. Oko 37.000 članova stranke bira predsjednika neposredno prema principu "jedan član – jedan glas", javljaju hrvatski mediji.

Glasa se na 542 biračka mjesta u opštinskim, gradskim i mjesnim organizacijama između 9.00 i 18.00 časova.

Za rukovodeću dužnost u SDP-u kandidovali su se Vesna Škulić, Gordana Sobol, Karolina Leaković, Tonino Picula, Ranko Ostojić, Orsat Miljenić i Davor Bernardić.

Ako niko ne osvoji natpolovičnu većinu glasova, drugi krug će se održati 26. novembra, kada će se birati između dva kandidata koja su osvojila najveći broj glasova u prvom krugu. Konvencija na kojoj će se birati ostala stranačka tijela biće održana 3. decembra.

Glavni odbor SDP-a 24. septembra raspisao je unutarstranačke izbore za predsjednika stranke zbog ostavke njenog lidera Milanovića.

Milanović je tada rekao da se više neće kandidovati na tu dužnost zbog poraza SDP-a na vanrednim parlamentarnih izborima održanima 11. septembra u Hrvatskoj.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar