Једна реченица о 100 дана Владе Србије

Србија је стабилна, на добром путу, економски напредује и безбедносно је сигурна, рекао је премијер Александар Вучић на конференцији за медије поводом 100 дана рада Владе.

Србија 19.11.2016 | 11:45
Једна реченица о 100 дана Владе Србије
Како каже, "Србија је један од стубова регионалне стабилности, налази се чврсто на европском путу, чувајући своју независност, сувереност и добре односе са свим нашим пријатељима - Русијом, Кином, Турском, САД и другим земљама".

Према његовим речима, то је једна реченица која представља добар опис рада Владе Србије у претходних 100 дана.

Говорећи о борби против корупције Вучић је навео да је сигурна земља и да је за само 100 дана откривено 335 кривичних дела са елементима корупције, а потом је на томе честитао министру унутрашњих послова Небојши Стефановићу и безбедносним агенцијама.

Такође, похвалио је акцију „Бебо добродошла на свет“ или „ебеба“ због којег родитељи новорођених беба могу бесплатно, без формулара и за 15 минута да пријаве дете, а картице им се шаљу на место пребивалишта.

Поменуо је и електронски сервис за замену здравствених картица и рекао да више нема чекања, да картица може да се замени једним кликом.

„Посетили смо много земаља, захвалан сам и првом потпредседнику Ивици Дачићу и Јадранки Јоксимовић који су прешпартали целу земљу, оставили контакте којима можемо да штитимо своја права и интересе и можемо да лобирамо на много вишем нивоу до сада“, рекао је Вучић у Научно-технолошком парку Београд.

Вучић је рекао и да војска јача, да војници као ни полицајци не могу да похвале високим стандардом, али да је оружје све боље и модерније и да је свакога дана све теже да се угрози интегритет Србије.

Премијер је навео и да је директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић уложио огроман труд.

„Никоме не бих пожелео да тај посао, ја некада морам да пресечен, а једини сам вероватно уз њега ко је упознат са свим стварима из преговора. Желим му за нијансу мање свађалачког тона са Албанцима, иако је то популарно у Србији“.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

yугословен

19.11.2016 12:46

ЋИВША КОСОВО РЕПУБЉИК РАСПАЛА СЕ ЈУГОСЛАВИЈА ЕТО НА САД ИМАМО НОВЕ ДРЗАВЕ.

ОДГОВОРИТЕ