Jedna rečenica o 100 dana Vlade Srbije

Srbija je stabilna, na dobrom putu, ekonomski napreduje i bezbednosno je sigurna, rekao je premijer Aleksandar Vučić na konferenciji za medije povodom 100 dana rada Vlade.

Srbija 19.11.2016 | 11:45
Jedna rečenica o 100 dana Vlade Srbije
Kako kaže, "Srbija je jedan od stubova regionalne stabilnosti, nalazi se čvrsto na evropskom putu, čuvajući svoju nezavisnost, suverenost i dobre odnose sa svim našim prijateljima - Rusijom, Kinom, Turskom, SAD i drugim zemljama".

Prema njegovim rečima, to je jedna rečenica koja predstavlja dobar opis rada Vlade Srbije u prethodnih 100 dana.

Govoreći o borbi protiv korupcije Vučić je naveo da je sigurna zemlja i da je za samo 100 dana otkriveno 335 krivičnih dela sa elementima korupcije, a potom je na tome čestitao ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću i bezbednosnim agencijama.

Takođe, pohvalio je akciju „Bebo dobrodošla na svet“ ili „ebeba“ zbog kojeg roditelji novorođenih beba mogu besplatno, bez formulara i za 15 minuta da prijave dete, a kartice im se šalju na mesto prebivališta.

Pomenuo je i elektronski servis za zamenu zdravstvenih kartica i rekao da više nema čekanja, da kartica može da se zameni jednim klikom.

„Posetili smo mnogo zemalja, zahvalan sam i prvom potpredsedniku Ivici Dačiću i Jadranki Joksimović koji su prešpartali celu zemlju, ostavili kontakte kojima možemo da štitimo svoja prava i interese i možemo da lobiramo na mnogo višem nivou do sada“, rekao je Vučić u Naučno-tehnološkom parku Beograd.

Vučić je rekao i da vojska jača, da vojnici kao ni policajci ne mogu da pohvale visokim standardom, ali da je oružje sve bolje i modernije i da je svakoga dana sve teže da se ugrozi integritet Srbije.

Premijer je naveo i da je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić uložio ogroman trud.

„Nikome ne bih poželeo da taj posao, ja nekada moram da presečen, a jedini sam verovatno uz njega ko je upoznat sa svim stvarima iz pregovora. Želim mu za nijansu manje svađalačkog tona sa Albancima, iako je to popularno u Srbiji“.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

yugosloven

19.11.2016 11:46

ĆIVŠA KOSOVO REPUBLJIK RASPALA SE JUGOSLAVIJA ETO NA SAD IMAMO NOVE DRZAVE.

ODGOVORITE