Телекомуникациони систем од Хоргоша до Шар планине

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је данас да ће договором о телекомуникацијама у Бриселу телекомуникациони систем Србије први пут послије рата бити заступљен од Хоргоша до Шар планине, а сигнал Телекома имаће и српске енклаве јужно од Ибра.

Србија 19.11.2016 | 10:15
Телекомуникациони систем од Хоргоша до Шар планине
"Договором у Бриселу повећан је број грађана јужно од Ибра који могу да приступе Телекомовом сигналу новим распоредом базних станица и први пут после много година телекомуникациони систем Србије заступљен је од Хоргоша до Шар планине", рекао је Ђурић.

Он је за Радио-телевизију Србије навео да ће српске енклаве на Косову и Метохији - Штрпце, Брезовица, али и нека мјеста у Поморављу која до сада уопште нису имала сигнал мобилне телефоније и била изолована, као што је Клокот, добити најбољи могући сигнал мобилне телефоније, 3Г, 4Г, интернет и квалитетан приступ.

Ђурић је најавио да ће 29. новембра Телеком Србија добити исправе из катастра, из Агенције за регистрацију бизниса у покрајини којим се признаје његова имовина и повећање капитала Телекома.

Он је истакао да Србија остаје једини власник позивног броја за територију Србије, те да је од међународне Телекомуникационе уније само Србија уписана као власник позивних бројева +381 и +383.

"Они су до сада користили бројеве +377 и +386 - Монака и Словеније, само ће сада користити број који је регистрован на Србију и који Србија, ако не буду поштовали договоре, може да опозове. Ми располажемо тим бројем, дајемо га на коришћење за географску област", рекао је Ђурић.

Он је објаснио да је прошле недјеље договорено да буде направљено осам потпуно нових локација за базне станице мобилне телефоније.

Ђурић је рекао да они који су покушали да уцјењују за телекомуникације нису у томе успјели.

Он је, говорећи о заједници српских општина /ЗСО/ рекао да приштински политичари измишљају ствари за које мисле да ће им помоћи да се боље котирају код сопствене јавности, али да то ништа не доноси.

"Формирање ЗСО и спровођење споразума у интересу је свих који живе на Косову и Метохији. Није фер да се подривају националне тензије плашењем да ће Албанци имати мање права", рекао је Марко Ђурић.

Извор: Агенције/РТС

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Анте

19.11.2016 12:40

Као се лазе народу па ако је позивни број то није географски полозај ако је тако заст РС нема географси број него је у дрзави БиХ тако је и косово знаци Дрзава ако гријесим нека ме демантира.

ОДГОВОРИТЕ