Швајнштајгер не одустаје!

"За сада иде добро. Тренирам са првим тимом и уживам у томе. Када тиму будем требао, ту сам да помогнем", каже Бастијан Швајнштајгер.

Фудбал 22.11.2016 | 10:30
Швајнштајгер не одустаје!
Бастијан Швајнштајгер  (32), бивши капитен фудбалске репрезентације Њемачке, тврди да је и даље у потпуности посвећен циљу да игра за Манчестер јунајтед.

У августу ове године Жозе Мурињо, менаџер Јунајтеда одлучио је да му није потребан сјајни њемачки везни фудбалер и од тада, па све до краја прошлог мјесеца Швајнштајгер је тренирао самостално или са младим тимом. Но, крајем октобра Мурињо је вратио Швајнштајгера на тренинге првог тима, али таква његова одлука није зауставила тврдње медија да ће искусни везњак у јануару напустити клуб са Олд Трафорда.

“Мој циљ је да играм за Манчестер јунајтед. Дајем све од себе на сваком тренингу и надам се да ћу добити прилику. За сада иде добро. Тренирам са првим тимом и уживам у томе. Када ме тим буде требао, ту сам да помогнем“, казао је  Швајнштајгер за британске медије.

Он је недавно добио специјално признање жирија на додјели награда “Бамби“ у Берлину. Признање је добио за његова достигнућа у клупском и репрезентативном фудбалу. Иначе одлука Муриња да елиминисе  Швајнштајгера из првог тима, љетос је наишла на салве критика угледних фудбалских радника, тренера и играча из Њемачке.

Бастијан Швајнштајгер је до доласка у Јунајтед  2015. године цијелу своју играчку каријеру провео у Бајерну из Минхена за који је наступао 13 сезона, током којих је одиграо 500 такмичарских утакмица и постигао 68 голова. У Јунајтеду је до сада уписао 31 наступ у свим такмичењима, и то прошле сезоне, ове још увијек нити једном није заиграо.

У дресу репрезентације Њемачке, од које се као капитен опростио љетос, Бастијан Швајнштајгер је одиграо 121 утакмицу и дао 24 гола.  

Извор: Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар