На улазу у БиХ мјере контроле појачане!

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић изјавио је за Радио Босне и Херцеговине, на питање предузимају ли се мјере како заражена храна из окружења не би дошла у БиХ, да је канцеларији за ватеринарство БиХ издат налог да појача мјере контроле на улазу на граници БиХ, посебно када је у питању Црна Гора.

Босна и Херцеговина 18.11.2016 | 15:30
На улазу у БиХ мјере контроле појачане!
"Немамо било какве потврде да се такав брод заиста и појавио и не знамо заиста коме би требао толики товар меса замрзнутог 80-их година. Јутрос сам разговарао и с министром пољопривреде Србије и они немају било каквих конкретних података, али су појачали контролу. С друге стране, Канцеларија за ветеринарство, у оквиру своје надлежности, врши контроле уноса хране из других земаља када је у питању пилеће месо", рекао је Шаровић.

Додао је да смо чак по упутству Свјетске здравствене организације донијели забране за увоз тог производа из неких њемачких покрајина и то је оно што у овом тренутку власти Босне и Херцеговине предузимају.

"На властима на осталим нивоима је да на унутрашњем тржишту такође врше контроле. Мислим да смо, бар за сада, одговорили оном задатку који се очекује од инспекцијских органа. Пратићемо ситуацију и координисано дјеловати у овим случајевима", рекао је Шаровић.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар