ФА Енглеске забранила ноћне изласке репрезентативцима!

Фудбалски савез Енглеске (ФА) забранио је репрезентативцима ноћне изласке док су на дужности у државном тиму, пренели су британски медији.

Фудбал 19.11.2016 | 14:00
ФА Енглеске забранила ноћне изласке репрезентативцима!
ФА истражује наводе да је неколицина репрезентативаца до јутарњих сати остала у проводу после суботње утакмице против Шкотске (3:0) у квалификацијама за Светско првенство 2018. године, мање од три дана пред пријатељског меча са Шпанијом (2:2).

Капитен Вејн Руни се извинио након што су се у медијима појавиле његове слике у пијаном стању на једној свадби.

Лист Сан пренео је да су десеторица репрезентативаца пили и проводили се у ноћном клубу до 4.30 ујутро у недељу. Они су се у тог дана појавили на тренингу у 11 часова, како им је и наложено, као и на поподневном тренингу.

ФА је навео да не жели никога да дисциплинује.

"Немојте правити драму од тога. Покренули смо истрагу да проверимо шта се догодило. То је разочаравајуће. Прикладно је што се Руни извинио, али то (понашање) не приличи капитену Енглеске. Међутим, не желим ни да се то превише драматизује", рекао је извршни директор ФА Мартин Глен, пренео је Би-Би-Си (ББЦ).

Он је додао да Савез разговара с људима који су присуствовали свадби и дешавањима у ноћном клубу, како би открио да ли је умешан и неко од чланова стручног штаба.

"Зашто би неко то радио када зна да постоји договор о конзумирању алкохола у тренинг кампу. Стриктна дисциплина код Фабија Капела, у којој су играчи били затворени, није донела много успеха. Рој Хоџсон је увео либералнији приступ. Он је био у праву, хајде да играче третирамо као одрасле. Најбољи договор је када играчи установе своја правила и онда раде по њима. Мислим да смо на правом путу, морамо да уведемо степен поверења и да се побринемо да се, када се нешто договоримо као група, тога и држимо", навео је Глен.

Глен је додао да није ни имао намеру да разговара с Рунијевим тренером у Манчестер јунајтеду Жозеом Морињом, који је рекао да није задовољан ситуацијом у којој се нашао његов капитен.

Енглески репрезентативци ће и даље имати слободно време док су на дужности у државном тиму, али не и током ноћи.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар