FA Engleske zabranila noćne izlaske reprezentativcima!

Fudbalski savez Engleske (FA) zabranio je reprezentativcima noćne izlaske dok su na dužnosti u državnom timu, preneli su britanski mediji.

Fudbal 19.11.2016 | 14:00
FA Engleske zabranila noćne izlaske reprezentativcima!
FA istražuje navode da je nekolicina reprezentativaca do jutarnjih sati ostala u provodu posle subotnje utakmice protiv Škotske (3:0) u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine, manje od tri dana pred prijateljskog meča sa Španijom (2:2).

Kapiten Vejn Runi se izvinio nakon što su se u medijima pojavile njegove slike u pijanom stanju na jednoj svadbi.

List San preneo je da su desetorica reprezentativaca pili i provodili se u noćnom klubu do 4.30 ujutro u nedelju. Oni su se u tog dana pojavili na treningu u 11 časova, kako im je i naloženo, kao i na popodnevnom treningu.

FA je naveo da ne želi nikoga da disciplinuje.

"Nemojte praviti dramu od toga. Pokrenuli smo istragu da proverimo šta se dogodilo. To je razočaravajuće. Prikladno je što se Runi izvinio, ali to (ponašanje) ne priliči kapitenu Engleske. Međutim, ne želim ni da se to previše dramatizuje", rekao je izvršni direktor FA Martin Glen, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

On je dodao da Savez razgovara s ljudima koji su prisustvovali svadbi i dešavanjima u noćnom klubu, kako bi otkrio da li je umešan i neko od članova stručnog štaba.

"Zašto bi neko to radio kada zna da postoji dogovor o konzumiranju alkohola u trening kampu. Striktna disciplina kod Fabija Kapela, u kojoj su igrači bili zatvoreni, nije donela mnogo uspeha. Roj Hodžson je uveo liberalniji pristup. On je bio u pravu, hajde da igrače tretiramo kao odrasle. Najbolji dogovor je kada igrači ustanove svoja pravila i onda rade po njima. Mislim da smo na pravom putu, moramo da uvedemo stepen poverenja i da se pobrinemo da se, kada se nešto dogovorimo kao grupa, toga i držimo", naveo je Glen.

Glen je dodao da nije ni imao nameru da razgovara s Runijevim trenerom u Mančester junajtedu Žozeom Morinjom, koji je rekao da nije zadovoljan situacijom u kojoj se našao njegov kapiten.

Engleski reprezentativci će i dalje imati slobodno vreme dok su na dužnosti u državnom timu, ali ne i tokom noći.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar