Буџет РС за 2017. ускоро у Скупштини

Буџет РС за 2017. годину је спреман и њега ће Народна скупштина РС разматрати када буде завршена верификација мандата новим посланицима, с обзиром на то да је дошло до промјена због локалних избора.

Република Српска 18.11.2016 | 08:18
Буџет РС за 2017. ускоро у Скупштини
Изјавила је то јуче у Источном Сарајеву премијерка РС Жељка Цвијановић, додавши да није сигурна да ли ће Скупштина о буџету РС расправљати 29. новембра или неколико дана касније. Министар финансија РС Зоран Тегелтија је рекао да Влада може испунити обавезе када се ради о доношењу кључних документа.

"Поред буџета усвојићемо и један нови документ, који је предвиђен програмом економских реформи и који ће замијенити економску политику. Влада РС је већ утврдила Закон о банкама и Закон о Агенцији за банкарство РС и они ће се заједно са Законом о порезу на добит наћи на засједању Народне скупштине", рекао је Тегелтија и додао да су сва та документа готово у цијелости усаглашена са ММФ-ом.

Тегелтија је јуче, заједно са федералном министарком финансија Јелком Милићевић и министром финансија и трезора БиХ Вјекославом Бевандом разговарао са мисијом ММФ-а. Истакнуто је да је неопходно наставити спровођење структуралних реформи на свим нивоима власти у БиХ.

Једна од тема разговора била је и измјена Закона о акцизама у БиХ, гдје је наглашено да је добро рјешење увођење намјенске акцизе на нафту и нафтне деривате од 15 фенинга по литру за изградњу аутопутева и путева у БиХ, што гарантује наставак уговорених кредита за ову намјену.

Тегелтија је казао да ММФ не сматра да су недавно предложене мјере Министарства спољне трговине и економских односа БиХ о увођењу плавог дизела изводљиве и ефикасне. Цвијановићева је казала да је питање акциза био полигон за препуцавања.

"Неодговорни политичари треба да престану обмањивати јавност. ММФ сматра да се плави дизел не може уводити са нивоа БиХ" рекла је Цвијановићева.

Извор: Глас Српске

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Драган

18.11.2016 07:24

Ове са слике већ договарају гдје и кад у шопинг...

ОДГОВОРИТЕ