Словенци већ беру профит због Меланије

Резултат америчких председничких избора обрадовао је многе у Словенији, посебно у туристичким круговима, због бесплатне рекламе земљи у којој је рођена Меланија Трумп, супруга изабраног председника Доналда Трумпа.

Регион 18.11.2016 | 07:48
Словенци већ беру профит због Меланије
Фото: WЕЕН

У репортажи коју је објавила америчка телевизијска мрежа ЦНН наводи се 10 туристичких локација које треба посетити у старој домовини нове прве даме.

Репортажа је упознавање гледалаца са Словенијом коју су још током америчке предизборне кампање опседали страни новинари, управо због повећаног интереса за Севницу, градић у коме се родила Меланиа Трумп, рођена Кнавс, преноси Хина.

ЦНН наводи да Словенија на шармантан начин спаја утицаје балканског, алпског и медитеранског простора.

Неки је пореде с Новим Зеландом јер је разноврсна, с много природних и других лепота, а уз то много људи зна енглески и спремни су да комуницирају са странцима.


Извор: yоутубе

Помињу се класичне туристичке тачке као што су Блед, ергела липицанера у Липици, Постојнска јама, Триглав и друга места.

Један је словеначки економиста је ових дана израчунао да је у Словенију у првих девет месеци ове године дошло 27 посто више америчких туриста него лани, што се тумачи и занимањем Американаца за земљу порекла њихове прве даме.

Занимљиво је да међу 10 најзанимљивијих туристичких тачака у Словенији које је истакнао ЦНН нема Севнице, градића код Кршког, где је Меланија Трумп провела детињство и рану младост.

О медијском занимању за Севницу које су у задње време показивали велики светски медији, а помало и о зависти, говори и виц који је лансиран у Љубљани да би словеначку престоницу требало преименовати и назвати Љубљана код Севнице.

Да ће Севница имати користи од рекламе коју му је Меланија донела не сумња њен начелник Сречко Оцвирк којега су протеклих недеља масовно посећивали страни новинари.

Али, он се домаћим медијима пожалио како није задовољан свим репортажама које су о Севници након тога приказане на разним светским телевизијама.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ДАЈ НАМ ЈЕДНУ ТАКВУ

18.11.2016 07:07

ЈОЈ БРАТЕ ДА ЈЕ НАМА ЈЕДНА ТАВА А НЕ ЗЕЉКИЦА БИЈЕЛА ЦИЗМИЦА И МАЈКИЦКА НА МЕТЛИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин

18.11.2016 15:38

Алал вера селе.. ....зива била....

Name

Хити

18.11.2016 07:19

Кад це скокнут до Босне да посјети оца?

ОДГОВОРИТЕ
Name

јозица.

18.11.2016 18:53

Р:стварно,немогуце се је уздрзати:дасе цовек за тренутек не смеје"ста цес да неби било мало "примитивизма"неби било занимљиво.

Name

Дијагноза

18.11.2016 07:22

Паметни људи, наравно да че да користе

ОДГОВОРИТЕ