Slovenci već beru profit zbog Melanije

Rezultat američkih predsedničkih izbora obradovao je mnoge u Sloveniji, posebno u turističkim krugovima, zbog besplatne reklame zemlji u kojoj je rođena Melanija Trump, supruga izabranog predsednika Donalda Trumpa.

Region 18.11.2016 | 07:48
Slovenci već beru profit zbog Melanije
Foto: WEEN

U reportaži koju je objavila američka televizijska mreža CNN navodi se 10 turističkih lokacija koje treba posetiti u staroj domovini nove prve dame.

Reportaža je upoznavanje gledalaca sa Slovenijom koju su još tokom američke predizborne kampanje opsedali strani novinari, upravo zbog povećanog interesa za Sevnicu, gradić u kome se rodila Melania Trump, rođena Knavs, prenosi Hina.

CNN navodi da Slovenija na šarmantan način spaja uticaje balkanskog, alpskog i mediteranskog prostora.

Neki je porede s Novim Zelandom jer je raznovrsna, s mnogo prirodnih i drugih lepota, a uz to mnogo ljudi zna engleski i spremni su da komuniciraju sa strancima.


Izvor: youtube

Pominju se klasične turističke tačke kao što su Bled, ergela lipicanera u Lipici, Postojnska jama, Triglav i druga mesta.

Jedan je slovenački ekonomista je ovih dana izračunao da je u Sloveniju u prvih devet meseci ove godine došlo 27 posto više američkih turista nego lani, što se tumači i zanimanjem Amerikanaca za zemlju porekla njihove prve dame.

Zanimljivo je da među 10 najzanimljivijih turističkih tačaka u Sloveniji koje je istaknao CNN nema Sevnice, gradića kod Krškog, gde je Melanija Trump provela detinjstvo i ranu mladost.

O medijskom zanimanju za Sevnicu koje su u zadnje vreme pokazivali veliki svetski mediji, a pomalo i o zavisti, govori i vic koji je lansiran u Ljubljani da bi slovenačku prestonicu trebalo preimenovati i nazvati Ljubljana kod Sevnice.

Da će Sevnica imati koristi od reklame koju mu je Melanija donela ne sumnja njen načelnik Srečko Ocvirk kojega su proteklih nedelja masovno posećivali strani novinari.

Ali, on se domaćim medijima požalio kako nije zadovoljan svim reportažama koje su o Sevnici nakon toga prikazane na raznim svetskim televizijama.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

DAJ NAM JEDNU TAKVU

18.11.2016 08:07

JOJ BRATE DA JE NAMA JEDNA TAVA A NE ZELJKICA BIJELA CIZMICA I MAJKICKA NA METLI

ODGOVORITE
Name

srbin

18.11.2016 16:38

Alal vera sele.. ....ziva bila....

Name

Hiti

18.11.2016 08:19

Kad ce skoknut do Bosne da posjeti oca?

ODGOVORITE
Name

jozica.

18.11.2016 19:53

R:stvarno,nemoguce se je uzdrzati:dase covek za trenutek ne smeje"sta ces da nebi bilo malo "primitivizma"nebi bilo zanimljivo.

Name

Dijagnoza

18.11.2016 08:22

Pametni ljudi, naravno da če da koriste

ODGOVORITE