Влада сматра да јој "плави дизел" не треба

Сви они који нису директно радили за СНСД и сви који нису гласали за ову странку, потенцијално се могу наћи у евиденцији Додикове “црне књиге”. То је суштина Додиковог обраћања страначким колегама од прије неколико дана, рекао је у емисији “Пулс” БН телевизије, високи функционер СДС-а Мирко Шаровић.

Република Српска 17.11.2016 | 22:49
Влада сматра да јој "плави дизел" не треба
“Сви смо ми радили, нас 120-130.000, против интереса СНСД-а. Имали смо другачију политику, другачије намјере и мислим да је то бесмислено и не видим чему води прича о `црној књизи`. Ја то не подржавам, а ако погледамо у прошлост видјећемо да ниједан предсједник до сада није правио никакве `црне листе`”, јасан је Шаровић.

С друге стране, Шаровић истиче да СДС-у нису потребни алибији за постигнуте резултате и да се показало да политички противници нису толико јаки да би представљали непремостиву препреку.

“Мислим да није добро да за лоше резултате кривимо ни СзП, а ни нашу конкуренцију. Паметније је рећи да СНСД-е није нешто посебно јак, али можда смо ми били слаби и неке своје шансе нисмо искористили.”

Шаровић каже да је запањен изјавама министра пољопривреде Републике Српске Стеве Мирјанића, који је прошле године од Савјета министара тражио увођење “плавог дизела”, а данас прича другу причу.

“2015. године на министарској конференцији у Бањалуци потписали смо заједничку изјаву којом тражимо да се уведе категорија `плавог дизела`. То је тражио Мирјанић, а сада на сцени видимо сасвим нешто друго. Можда `плавог дизела` и неће бити јер Влада Српске сматра да јој то није потребно”, тврди министар спољне трговине и економских односа у СМ БиХ у емисији "Пулс" БН телевизије. 

Када је у питању учешће Савеза за промјене у функционисању заједничких институција БиХ, Шаровић, који је и министар спољне трговине и економских односа, каже да резултати показују да је садашњи сазив Савјета министара најуспјешнији у историји БиХ, а да је све то остварено у само годину и по дана мандата.

“Мој једини мотив у СМ БиХ је да покажем да могу да будем успјешан и да могу да презентујем СДС и коалицију, те да се такмичим у смислу – ко ће боље и квалитетније да уради неке ствари за све грађане”, категоричан је Шаровић.

Према ријечима Шаровића, нови кредитни аранжман БиХ са ММФ-ом под знаком је питања јер, поред осталог, Влада Републике Српске не испуњава обавезе из Писма намјере, које се односе на усвајање сета закона из области банкарског сектора.



БН телевизија

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

сале

17.11.2016 22:13

Прицас само оно ста ти одговара. Изнеси у јавност прицу о намјестању послова и тендера својим послусницима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕ ГОТХИА

17.11.2016 22:42

МАЛО СТЕ СПОРИ, ПОНЕКАД НЕУКИ И ЗАСТАРЈЕЛИ И СА МАЛИМ РЕСУРСИМА И ПОТПУНО РАЗЈЕДИЊЕНИ ДРАГА НАСА ОПОЗИЦИЈО ЗА БРЗОГ, НАПАЉЕНОГ И АГРЕСИВНОГ МИЛОРАДА ДОДИКА КОЈИ КОРИСТИ СВЕ ШТО ПОСТОЈИ - АВИОНЕ, ХЕЛИКОПТЕРЕ, МЕДИЈЕ, СТРАНЕ ЕКСПЕРТЕ ИТД... ОН УБИЈА БАНКЕ, ГРАДИ АУТОПУТЕВЕ, КОНТРОЛИШЕ КОМПЛЕТНУ ТАЈКУНСКУ АКТИВНОСТ, НАПАДА ЗАПАД, ИДЕ ПУТИНУ И КИНЕЗИМА У ПОХОДЕ, КОНТРОЛИШЕ ПОЛИЦИЈУ, СУДОВЕ, ТУЖИОЦЕ. НАЖАЛОСТ ГОСПОДИНЕ ШАРОВИЋУ - НЕМАТЕ НИ СТРАТЕГИЈУ НИ ТАКТИКУ ЗА ОЗБИЉНУ ПОЛИТИЧКУ БИТКУ СА ОВИМ СТОГЛАВИМ УДАВОМ И АКО ОВАКО БУДЕТЕ РАДИЛИ КАО ДО САДА, СТРАВИЧАН ПОРАЗ ЈЕ НА ВИДИКУ И НЕСТАНАК СДС-А ИСПОД ЦЕНЗУСА ДО 2018. - А МОЖДА ЈЕ ТО И ЗАДАТАК НЕКОГ БУДУЋЕГ ПАПКА СКРИВНОГ МЕЂУ ВАМА...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др Балтазар

18.11.2016 07:58

Добар коментар. Само би на почетку текста умјесто "мало" промијенио у "сувише"

Name

др

18.11.2016 08:25

Слазем се да опозиција дјелује превазидјено и да је спора. Увијек два или три корака иза Додика. СДС је могао да побједи 2014. да је то желио, али су сами себе рушили и продавали. Нама треба модернија и борбенија опозиција, спремна на све, као што је и Додик.

Name

СТА ТЕБИ ТРЕБА?

18.11.2016 07:05

ДА ЛИ ТЕБИ ТРЕБА ДЗОМБИЦЕВ ПОТРЦКО С КОЈИМ ЈЕ НАПРАВИО СТЕТУ РСу од 2 МИЛИЈАРДЕ КМ ОН ТИ ТРЕБА ЗА ЗАМЈЕНИКА ВРЕЦА Г....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

18.11.2016 08:01

Па плави дизел за пољопривреднике постоји у РС-у већ неколико година. јефтинији је за 60 пфенинга по литри. Сви који имају регистровано пољопривредно газдинство добију потврду у надлежном општинском Одјељењу о количини плавог дизела и на бензинској пумпи плаћају јефтиније за износ који сам написао. Не знам о чему се онда прича. Мислим да је поента да Савјет министара БиХ само поскупи нафту и додје до нових народних пара за своје потребе. То је циљ,а не јефтинији дизел за пољопривреднике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаги БЛ

18.11.2016 08:12

Кад је "Wизз аир" понудио своје услуге Влади Р.Српске тј. бањалучком аеродрому они су то одбили уз "образложење" да ће од тога имати користи само грађани а не Влада. Зато са тузланског аеродрома људи лете јефтиније него да путују аутобусом или возом. У просјеку 300 000 путника годишње. Па боље би Анте Павелић водио Српску него ови из СНСД-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никада се није звао бањалучки аеродром

18.11.2016 09:10

1982 године када је отворен аеродром се звао аеродром Маховљани.Све до прије коју годину када су промијенили име у аеродром Бања Лука.Јер би то требало да звучи свјетски

Name

ЗУТИ ДИЗЕЛ

18.11.2016 08:45

ЕЈ МОМЦИНО ДАЈ НАРОДУ ЗУТОГ ДИЗЕЛА ПО 20 ФЕНИНГА ДА ЗИВИМО КО ЉУДИ НЕМОЈ НАМ КИКАТИ АКЦИЗЕ ПРОФИТ ЗА НАФТАСЕ ПРОФИТ ЗА ВЕЗУ-СТЕЛУ ПРОФИТ ЗА ТЕБЕ И ТЕБИ СЛИЦНИМ ПРОФИТ ЗА ЛАФО ММФ СКИНИТЕ НАМ СЕ СА ГРБАЦЕ ПОЛИТИЦАРИ ДВАДЕСТ ГОДИНА НАС Ј..ЕТЕ ЗИВИТЕ БЕЗ РАДА И ХУСКАТЕ ФУЈЈЈ БАРАБЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Психо-Аналитчар

18.11.2016 09:54

а зар је ишта чудно у овој земљи? Снебивамо се на разно разне одлуке и непромишљена "поентирања", назови "стручњака" који би за једно сликање и миловање с Бајом дали се скроз и довјека...пођите од жељезничара Драгичевића, Савановића, Мирјанића који незна јели дошао или поша, Жељке која заносно , не гасећи се ужива у злоћи која избија из сваке њене ријечи ,кривећи уста...Мајкићке која само што не пукне од дебљине и злобе према онима који немисле исто ко и они,СНСД, ...Лукача који "криминалном појавом " брани оно што се одбранит неможе и што ће доћи на ред кад тад...,Малешевића и Богданића који без мало неће знати ни чега су министри док им Жељка не каже, или Ђокице који 20 година прича једну те исту причу, тако да и није важно у ком је министарству , важно је да је у коалицији и да се сними....о осталим који "нестижу да буду на медијима", јер не знају шта би рекли, не вриједи ни трошити ријечи, али сви су нашли ЈАЗБИНУ у коју су се завукли и у којој неможе ни 3 свјетски рат да их истјера...рецимо од АКАДЕМИЈЕ НАУКА, која нити једну мудру ни паметну идеју није понудила за унапређење образовања јер " само нас недирајте овдје нам је фино ...и топло је"...до многих других институцијапопут СЕНАТА,имамо ли ми то ,???, кога нико ништа и не пита или разних других институција које "чувају паметне кадрове", само за шта'??? и, а ми тонемо и тонемо, јер након криминала си или ДЕКАН или МИНИСТАР...па шишај има струје, доћи ће КИНЕЗИ....шшш , издајници су ту негдје, а младост одлази, а она која остаје је попримила вирус....биће тешко...нек нам је Бог на помоћи, можда плави дизелзбиља и нетреба, а и коме?......

ОДГОВОРИТЕ