"СДС не смије да буде просјечна странка"

"Био сам изненађен одлуком бившег предсједника СДС-а Младена Босића да се повуче са чела странке, али сасвим је јасно да је то његова лична одлука која је била и коначна", казао је гостујући у емисији ПУЛС БН телевизије високи фунционер ове странке Мирко Шаровић.

Република Српска 17.11.2016 | 21:50
"СДС не смије да буде просјечна странка"
“На страначким састанцима сам се залагао за дужи транзицијски период. Нисам био за то да предсједника СДС-а добијемо за кратко вријеме, али очигледано је да је Босић био непоколебљив”, рекао је Шаровић.

Он је нагласио да је Вукота Говедарица изабран гласовима огромне већине страначких чланова, чак се може рећи, рекао је Шаровић, и да је Говедарица једногласно изабран.

Шаровић је објаснио да се овакве ситуације дешавају у готово свим странкама.

“То се дешава странкама које реално сагледају резтултате и процјене да након одређеног изборног циклуса нису добро прошле.”

СДС је процјенио да је лоше прошао на претходним изборима, каже Шаровић истовремено истичући да су друге чланице Савеза за промјене забиљежиле позитивне резултате на октобарским локалним изборима.

“Нови предсједник СДС сада жели да направи одговарајуће промјене и ја му заиста у томе желим успјех. То се у крајњем случају од њега и очекује.”

Са Говедарицом је, каже Шаровић, био на посебном састанку, разговарао с њим и пружио му безрезервну подршку.

"Он је сада на челу армије људи и то је значајан изазов. Обавеза свих је да помогну Говедарици да успије, јер ако он не успије нисмо успјели ни ми - сви чланови СДС-а."

Чланство жели бољи и успјешнији СДС, наглашава Шаровић и додаје да он СДС-у жели да не буде просјечан, јер како је објаснио, просјечност је нешто што не треба Српској демократској странци.

БН телевизија

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Градјанин Зворника

17.11.2016 21:02

У Зворнику није ни просјецна. Браца Васиц су попут тотала,после њих трава висе не нице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сдс

18.11.2016 08:37

У Зворнику се чланство Сдс помјера према Пдп-у све више, неколико кандидата са избора нам прелази ових дана у Пдп