"SDS ne smije da bude prosječna stranka"

"Bio sam iznenađen odlukom bivšeg predsjednika SDS-a Mladena Bosića da se povuče sa čela stranke, ali sasvim je jasno da je to njegova lična odluka koja je bila i konačna", kazao je gostujući u emisiji PULS BN televizije visoki funcioner ove stranke Mirko Šarović.

Republika Srpska 17.11.2016 | 21:50
"SDS ne smije da bude prosječna stranka"
“Na stranačkim sastancima sam se zalagao za duži tranzicijski period. Nisam bio za to da predsjednika SDS-a dobijemo za kratko vrijeme, ali očigledano je da je Bosić bio nepokolebljiv”, rekao je Šarović.

On je naglasio da je Vukota Govedarica izabran glasovima ogromne većine stranačkih članova, čak se može reći, rekao je Šarović, i da je Govedarica jednoglasno izabran.

Šarović je objasnio da se ovakve situacije dešavaju u gotovo svim strankama.

“To se dešava strankama koje realno sagledaju reztultate i procjene da nakon određenog izbornog ciklusa nisu dobro prošle.”

SDS je procjenio da je loše prošao na prethodnim izborima, kaže Šarović istovremeno ističući da su druge članice Saveza za promjene zabilježile pozitivne rezultate na oktobarskim lokalnim izborima.

“Novi predsjednik SDS sada želi da napravi odgovarajuće promjene i ja mu zaista u tome želim uspjeh. To se u krajnjem slučaju od njega i očekuje.”

Sa Govedaricom je, kaže Šarović, bio na posebnom sastanku, razgovarao s njim i pružio mu bezrezervnu podršku.

"On je sada na čelu armije ljudi i to je značajan izazov. Obaveza svih je da pomognu Govedarici da uspije, jer ako on ne uspije nismo uspjeli ni mi - svi članovi SDS-a."

Članstvo želi bolji i uspješniji SDS, naglašava Šarović i dodaje da on SDS-u želi da ne bude prosječan, jer kako je objasnio, prosječnost je nešto što ne treba Srpskoj demokratskoj stranci.

BN televizija

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Gradjanin Zvornika

17.11.2016 21:02

U Zvorniku nije ni prosjecna. Braca Vasic su poput totala,posle njih trava vise ne nice.

ODGOVORITE
Name

Sds

18.11.2016 08:37

U Zvorniku se članstvo Sds pomjera prema Pdp-u sve više, nekoliko kandidata sa izbora nam prelazi ovih dana u Pdp