Интензивнија сарадња Владе Српске и општина

У Источном Сарајеву данас је одржана сједница Владе Републике Српске којој су присуствовали и сви начелници Сарајевско-романијске регије. Фокус сједнице био је локални развој, те односи локалних заједница и Владе.

Република Српска 17.11.2016 | 20:38
Интензивнија сарадња Владе Српске и општина
Само кроз сарадњу локалног и републичког нивоа власти можемо се успјешно носити са политичким, економским и финасијским изазовима који су пред нама и само кроз сарадњу могу се реализовати пројекти важни за регију, али и цијелу Републику Српску, закључено је на састанку Владе Републике Српске и начелника осам општина Сарајевско-романијске регије.

Приоритет је запошљавање, а Влада је, похвалила се премијерка, са Свјетском банком договорила аранжман вриједан 42 милиона марака за подршку привредницима у отварању нових радних мјеста од чега ће корист имати све локалне заједнице у Српској.

"Договорили смо се да је најбоља техника рада у будућности, састанци начелника и неколико министара како би се наставила комуникација везана за одређене области. Ово треба да буде срце будућих активности и ми преко Источног Сарајева желимо да покажемо на који начин најбоље може да функционише однос на релацији Влада-локалне заједнице", истакла је предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић и додала да је Источно Сарајево од стратешког интереса за Републику Српску, те да ће се сарадња унаприједити у будућности.

На састанку се није говорило о одлуци СДС-а да прекине сваку сарадњу са Милорадом Додиком и СНСД-ом, јер је ово био састанак начелника и Владе, а не међустраначки скуп.

Потпредсједник СДС-а и начелник општине Соколац Милован Бјелица подсјећа да СДС никада није рекао да начелници и градоначелници не треба да сарађују са Владом и институцијама Српске.

"Такав став био би погубан за локане заједнице, јер оне не могу функционисати без подршке Владе, али и Влади су потребне јаке локалне заједнице. Имали смо конструктиван састанак и прилику да изнесемо своје ставове, проблеме, планове и стратегије. Посебно смо се дотакли питања образовања, очувања Универзитета Источно Сарајево, здравствене заштите на овом подручју, путне инфраструктуре, те проблема наплате прихода и накнада за коришћење природних богатстава", навео је Бјелица.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић истакао је да након локалних избора, без обзира на страначку припадност начелника, све локалне заједнице имају готово идентичне проблеме које морају рјешавати.

Премијерка Цвијановић сматра да су се неке ствари десиле и рекле у афекту, а неке су ствари предимензиониране. "СДС и СНСД има различите ставове, али је важно да заједно радимо, јер је немогуће реализовати било који пројекат без сарадње локалног и републичког нивоа власти", сматра Цвијановић.

Осим заједничке сједнице Владе и начелника општина Сарајевско-романијске регије министри су искористили боравак у Источном Сарајеву и посјетили бројне институције и организације из својих домена.



БН телевизија

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

xy

17.11.2016 20:04

Тоје само једна зваља коју додик добро мазе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бајке

17.11.2016 22:09

Незнате од муке висе ста да казете, изгубили сте се са гусларом на целу.

Name

Борац

18.11.2016 05:28

Оваквим сатанцима сдс сам себи даје ауто голове

Name

Борац

18.11.2016 06:13

Овај састанак је потрда премијеерке зељке цвијановиц да се они играју са сдс а они то не виде јадан је ова народ кога води и за кога су гласали

Name

фрко

17.11.2016 20:09

Е кад вам она држи приидике јаки сте ми начелници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ево како

17.11.2016 21:52

Ево како СНСД и ДНС добијају изборе..На тзв..објављеним конкурсима за посао достављају се унапријед питања и одговори онима које они хоце примити..Сви остали кандидати су нико и ниста..Тако је у образовању и колико знам у свакој установи..Тако гласа родбина муза...зене...па њихови близњи, само ради лицних интереса..Тако су и добили изборе...Срамота..велико зло је медју нама..Инаце је довољно погледати ликове министара у Влади и представницком Вијецу БиХ.. и све це Вам бити јасно које биједе наводно нас заступају..Узассс !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

није добро

18.11.2016 05:32

Не бавим се политиком згадила ми се али немозес да не будес посматрац и управо тако је било и ови избора долази ти родбина пријатељи понексд и непријатељи и тразе глас за себе цесто забораве реци у којој су странци гледајуци то нико од странака се нетреба ни радовати ни уздати у побједу јер се искљуциво гласа за интерес е сад зато и јест борба бити на власи и моци дијелити обецања интересантно колико су људи себицни да је цесто њихов посао вазнији од цијеле опстине дали је народ у толиком страху.

Name

Виде ти Муљаре

18.11.2016 06:09

Овај први лијево (у капуту) ми је продао труле крушке на пијаци у Хан Пијеску. Откуд он овдије? Није ваљда он сад неки начелник?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Може

18.11.2016 18:19

А за ту варијанту ће се побринути министар Тегелтија и Јово Радукић!

ОДГОВОРИТЕ