Intenzivnija saradnja Vlade Srpske i opština

U Istočnom Sarajevu danas je održana sjednica Vlade Republike Srpske kojoj su prisustvovali i svi načelnici Sarajevsko-romanijske regije. Fokus sjednice bio je lokalni razvoj, te odnosi lokalnih zajednica i Vlade.

Republika Srpska 17.11.2016 | 20:38
Intenzivnija saradnja Vlade Srpske i opština
Samo kroz saradnju lokalnog i republičkog nivoa vlasti možemo se uspješno nositi sa političkim, ekonomskim i finasijskim izazovima koji su pred nama i samo kroz saradnju mogu se realizovati projekti važni za regiju, ali i cijelu Republiku Srpsku, zaključeno je na sastanku Vlade Republike Srpske i načelnika osam opština Sarajevsko-romanijske regije.

Prioritet je zapošljavanje, a Vlada je, pohvalila se premijerka, sa Svjetskom bankom dogovorila aranžman vrijedan 42 miliona maraka za podršku privrednicima u otvaranju novih radnih mjesta od čega će korist imati sve lokalne zajednice u Srpskoj.

"Dogovorili smo se da je najbolja tehnika rada u budućnosti, sastanci načelnika i nekoliko ministara kako bi se nastavila komunikacija vezana za određene oblasti. Ovo treba da bude srce budućih aktivnosti i mi preko Istočnog Sarajeva želimo da pokažemo na koji način najbolje može da funkcioniše odnos na relaciji Vlada-lokalne zajednice", istakla je predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i dodala da je Istočno Sarajevo od strateškog interesa za Republiku Srpsku, te da će se saradnja unaprijediti u budućnosti.

Na sastanku se nije govorilo o odluci SDS-a da prekine svaku saradnju sa Miloradom Dodikom i SNSD-om, jer je ovo bio sastanak načelnika i Vlade, a ne međustranački skup.

Potpredsjednik SDS-a i načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica podsjeća da SDS nikada nije rekao da načelnici i gradonačelnici ne treba da sarađuju sa Vladom i institucijama Srpske.

"Takav stav bio bi poguban za lokane zajednice, jer one ne mogu funkcionisati bez podrške Vlade, ali i Vladi su potrebne jake lokalne zajednice. Imali smo konstruktivan sastanak i priliku da iznesemo svoje stavove, probleme, planove i strategije. Posebno smo se dotakli pitanja obrazovanja, očuvanja Univerziteta Istočno Sarajevo, zdravstvene zaštite na ovom području, putne infrastrukture, te problema naplate prihoda i naknada za korišćenje prirodnih bogatstava", naveo je Bjelica.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić istakao je da nakon lokalnih izbora, bez obzira na stranačku pripadnost načelnika, sve lokalne zajednice imaju gotovo identične probleme koje moraju rješavati.

Premijerka Cvijanović smatra da su se neke stvari desile i rekle u afektu, a neke su stvari predimenzionirane. "SDS i SNSD ima različite stavove, ali je važno da zajedno radimo, jer je nemoguće realizovati bilo koji projekat bez saradnje lokalnog i republičkog nivoa vlasti", smatra Cvijanović.

Osim zajedničke sjednice Vlade i načelnika opština Sarajevsko-romanijske regije ministri su iskoristili boravak u Istočnom Sarajevu i posjetili brojne institucije i organizacije iz svojih domena.



BN televizija

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

xy

17.11.2016 20:04

Toje samo jedna zvalja koju dodik dobro maze.

ODGOVORITE
Name

bajke

17.11.2016 22:09

Neznate od muke vise sta da kazete, izgubili ste se sa guslarom na celu.

Name

Borac

18.11.2016 05:28

Ovakvim satancima sds sam sebi daje auto golove

Name

Borac

18.11.2016 06:13

Ovaj sastanak je potrda premijeerke zeljke cvijanovic da se oni igraju sa sds a oni to ne vide jadan je ova narod koga vodi i za koga su glasali

Name

frko

17.11.2016 20:09

E kad vam ona drži priidike jaki ste mi načelnici.

ODGOVORITE
Name

evo kako

17.11.2016 21:52

Evo kako SNSD i DNS dobijaju izbore..Na tzv..objavljenim konkursima za posao dostavljaju se unaprijed pitanja i odgovori onima koje oni hoce primiti..Svi ostali kandidati su niko i nista..Tako je u obrazovanju i koliko znam u svakoj ustanovi..Tako glasa rodbina muza...zene...pa njihovi bliznji, samo radi licnih interesa..Tako su i dobili izbore...Sramota..veliko zlo je medju nama..Inace je dovoljno pogledati likove ministara u Vladi i predstavnickom Vijecu BiH.. i sve ce Vam biti jasno koje bijede navodno nas zastupaju..Uzasss !!!

ODGOVORITE
Name

nije dobro

18.11.2016 05:32

Ne bavim se politikom zgadila mi se ali nemozes da ne budes posmatrac i upravo tako je bilo i ovi izbora dolazi ti rodbina prijatelji poneksd i neprijatelji i traze glas za sebe cesto zaborave reci u kojoj su stranci gledajuci to niko od stranaka se netreba ni radovati ni uzdati u pobjedu jer se iskljucivo glasa za interes e sad zato i jest borba biti na vlasi i moci dijeliti obecanja interesantno koliko su ljudi sebicni da je cesto njihov posao vazniji od cijele opstine dali je narod u tolikom strahu.

Name

Vide ti Muljare

18.11.2016 06:09

Ovaj prvi lijevo (u kaputu) mi je prodao trule kruške na pijaci u Han Pijesku. Otkud on ovdije? Nije valjda on sad neki načelnik?

ODGOVORITE
Name

Može

18.11.2016 18:19

A za tu varijantu će se pobrinuti ministar Tegeltija i Jovo Radukić!

ODGOVORITE