Школа мора да плати кирију или да купи зграду

Уколико жели да остане у кругу предузећа "Космос", Медицинска школа убудуће ће морати да плаћа кирију за зграду у којој је смјештена или да је откупи.

Република Српска 17.11.2016 | 08:20
Школа мора да плати кирију или да купи зграду
То стоји у плану финансијског и оперативног преуређења поменутог привредног друштва.

"Објекат у којем је Медицинска школа до сада је био уступљен без накнаде. Стручна комисија нашег предузећа је дала план реструктурирања, по којем је предвиђена продаја неперспективне непокретне имовине предузећа. Наши повјериоци 5. децембра треба да изгласају овај план" рекао је директор "Космоса" Душан Вјештица.

Додао је да са управом Медицинске школе још нису обављени разговори о том питању.

"Прва могућност је да наведени објекат школи буде дугорочно изнајмљиван, уз закупнину према тржишним условима, а друга је да буде продат Медицинској школи, по цијени од 3.375.800 КМ. Продаја овог објекта је значајна прије свега за 'Космос', јер би новац од продаје представљао додатни приход за друштво, а школа би трајно ријешила питање свог смјештаја" пише у плану финансијског и оперативног реструктурирања овог предузећа.

Директор Медицинске школе Владимир Јагодић није упознат са планом "Космоса".

"До сада нисам ништа чуо о томе. Сигурно је да ће нас управа 'Космоса' и благовремено обавијестити о својим одлукама и ми ћемо морати да их прихватимо" рекао је Јагодић.

Из Министарства просвјете и културе Републике Српске саопштили су да ће упознати Владу Републике Српске са овим питањем, с циљем изналажења најбољег рјешења за Медицинску школу.

И објекат у којем је тренутно котловница градске "Топлане" у кругу "Космоса" могао би на добош.

"'Топлана' плаћа мјесечну ренту по основу уговора о грађењу. И за овај објекат је предвиђена могућност дугорочног издавања или продаја. Његова вриједност је 577.200 КМ" стоји у плану.

Извор: Глас Српск

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Питања за градоначелника

17.11.2016 07:58

Амиџић нови замјеник градоначелника Бања Луке је рекао да су помоћне котловнице одлична ствар.И јесу али је прећутао да ова није у власништву топлане и није рекао још колико мјесечно топлана плаћа Космосу.Како се у предизборној кампањи прикривају неке ствари

ОДГОВОРИТЕ
Name

yугословен

17.11.2016 13:35

ЖИВИО ДРУГ ТИТО И БЕСПЛАТНО ОСНОВНО СРЕДЊЕ И ВИСОКО ОБРАЗОВАЊЕ

ОДГОВОРИТЕ