Škola mora da plati kiriju ili da kupi zgradu

Ukoliko želi da ostane u krugu preduzeća "Kosmos", Medicinska škola ubuduće će morati da plaća kiriju za zgradu u kojoj je smještena ili da je otkupi.

Republika Srpska 17.11.2016 | 08:20
Škola mora da plati kiriju ili da kupi zgradu
To stoji u planu finansijskog i operativnog preuređenja pomenutog privrednog društva.

"Objekat u kojem je Medicinska škola do sada je bio ustupljen bez naknade. Stručna komisija našeg preduzeća je dala plan restrukturiranja, po kojem je predviđena prodaja neperspektivne nepokretne imovine preduzeća. Naši povjerioci 5. decembra treba da izglasaju ovaj plan" rekao je direktor "Kosmosa" Dušan Vještica.

Dodao je da sa upravom Medicinske škole još nisu obavljeni razgovori o tom pitanju.

"Prva mogućnost je da navedeni objekat školi bude dugoročno iznajmljivan, uz zakupninu prema tržišnim uslovima, a druga je da bude prodat Medicinskoj školi, po cijeni od 3.375.800 KM. Prodaja ovog objekta je značajna prije svega za 'Kosmos', jer bi novac od prodaje predstavljao dodatni prihod za društvo, a škola bi trajno riješila pitanje svog smještaja" piše u planu finansijskog i operativnog restrukturiranja ovog preduzeća.

Direktor Medicinske škole Vladimir Jagodić nije upoznat sa planom "Kosmosa".

"Do sada nisam ništa čuo o tome. Sigurno je da će nas uprava 'Kosmosa' i blagovremeno obavijestiti o svojim odlukama i mi ćemo morati da ih prihvatimo" rekao je Jagodić.

Iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske saopštili su da će upoznati Vladu Republike Srpske sa ovim pitanjem, s ciljem iznalaženja najboljeg rješenja za Medicinsku školu.

I objekat u kojem je trenutno kotlovnica gradske "Toplane" u krugu "Kosmosa" mogao bi na doboš.

"'Toplana' plaća mjesečnu rentu po osnovu ugovora o građenju. I za ovaj objekat je predviđena mogućnost dugoročnog izdavanja ili prodaja. Njegova vrijednost je 577.200 KM" stoji u planu.

Izvor: Glas Srpsk

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Pitanja za gradonačelnika

17.11.2016 07:58

Amidžić novi zamjenik gradonačelnika Banja Luke je rekao da su pomoćne kotlovnice odlična stvar.I jesu ali je prećutao da ova nije u vlasništvu toplane i nije rekao još koliko mjesečno toplana plaća Kosmosu.Kako se u predizbornoj kampanji prikrivaju neke stvari

ODGOVORITE
Name

yugosloven

17.11.2016 13:35

ŽIVIO DRUG TITO I BESPLATNO OSNOVNO SREDNJE I VISOKO OBRAZOVANJE

ODGOVORITE