Легална терористичка организација је НАТО

Питање НАТО интеграција је једно од питања које производи подијељена мишљења у балканској јавности, па чак и оним државама које су чланице савеза. Тако је било и емисији "Глобално" БН телевизије.

Република Српска 16.11.2016 | 22:35
Легална терористичка организација је НАТО
Присталице алијансе правдају интеграције и тврде да се тиме штите националне државе и њихове границе. Противници с друге стране у први план истичу све гријехове НАТО-а истовремено пребројавајући убијене широм свијета под, како кажу, велом НАТО-вих хуманитарних акција.

Погубна је тврдња истакли су противници НАТО-а, да би се се неком злу требало приклонити само да поново од тог зла не би били нападнути.

"Посматрајући НАТО интеграције кроз призму Србије и Срба на Балкану, морамо схватити да смо окружени војно - политички најјачим савезом, те да не можемо дозволити да долазимо поново у конфронтације са НАТО-ом", рекао је у емисији "Глобално" БН телевизије извршни директор Атлантског савјета Србије Владе Радуловић.

У Црној Гори се најбоље види шта је НАТО, кроз то кога подржава НАТО, а ко подржава НАТО, тврди Марко Милачић из црногорског Покрета "Отпор безнађу".

"Партнер НАТО-а у Црној Гори, а то је матрица функционисања НАТО-а, је шеф организованог криминала - седмоструки премијер Ђукановић, који је лидер подземља Црне Горе. Човјек који манипулише и стално краде изборе и такав човјек представља пријатеља НАТО-а", истиче Милачић.

Не треба заборавити да је НАТО итекако помогао све српске непријатеље у региону. НАТО је учествовао у српском страдању, а свакако је кумовао и стварању самопроглашене државе Косово, јасан је проф. Дарко Трифуновић. Међутим, истиче он, треба донијети рационалну одлуку, што значи...

"Постоји шанса да та алијанса донесе мир на ове просторе. Оно што је нама потребно јесте управо мир да би у том миру могли да развијамо своја друштва. Требало би да гледамо да одлуке доносимо рационално и да размишљамо о посљедицама. Посљедица супротстављања највећој сили на свијету била би погубна."



Иако је већ чланица НАТО-а Хрватска чини се, никада није била подјељенија него о питању НАТО-а. Члан хрватског Сабора Иван Пернар тврди да Хрватска није добила ништа добро уласком у ову алијансу.

"НАТО је злочиначки не само у смислу свог војно-политичког дјеловања, него и због тога што у свом дјеловању Америка користи осиромашени уранијум, а то је нешто што ће остати милионима година и изазива леукемију - рак код цивила. Дакле, то није само дјеловање у којем се разори противнички тенк, већ дјеловање које иза себе оставља деформисана покољења", тврди члан хрватског Самора Иван Пернар.

Апсурдно је подржати НАТО интеграције и то правдати заштитом државне територије и граница, додао је Пернар и објаснио да је управо НАТО прекршио међународно признате границе Савезне Републике Југославије, противно међународном праву бомбардовао Србију и дао подршку сепаратизму, те довео до отцјепљења дијала њене територије. Из црногорског Покрета "Отпор безнађу" подвлаче:

"НАТО је у суштини највећа, легална на жалост, терористичка организација."



(БН телевизија)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Анонимус

16.11.2016 21:49

Одлична али баш одлична емисија. Честитке аутору и водитељу на избору теме и гостију. Оно што је мени посебно запало за око је Црногорац у Србији, плаћеник НАТО пакта. Колико човјек може ниско да падне ради шаке долара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

16.11.2016 22:19

Момци свака вама част

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

16.11.2016 22:40

Интересантна поставка емисије и одабир гостију,гости из Хрватске и Црне Горе против Нато пакта,а гости из Србије за Нато.Свака прица о било којим војним савезима је апсурдна јер се војни савези не налазе у свери логике него у зони сумрака и максиме убиј да не будес убијен.Мозда це неки будуци цивилизацијски домети дати одговоре на питања које вецерас на овом ступњу развоја цивилизације нисмо добили макар не оне за које мислимо да их заслузујемо а то свакако није избор мањег зла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

није добро

17.11.2016 04:29

Цесто смо изигравали јунаке и сваки пут нам се обило о нос.Наса посла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пуј пике

17.11.2016 04:54

Невази та емисија без Бајиног еxперта Галијасевица

ОДГОВОРИТЕ
Name

роки

17.11.2016 06:01

Ви се у то разумете ко баба у крив к..... да није било нато ви би и данас клали и цитав балкан претворили у велику масовну гробницу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко из масе...

17.11.2016 06:14

"НАТО је у суштини највећа, легална на жалост, терористичка организација." Господин нетацан ста казе- Европа зели сто прије колико то мозе да уцини да сљедецим корацима Балкан убаци у европску заједницу јер би ту се насао мир и -Нато је сигурност цува само територије цланица Европске заједнице и капитал који се улазе у земљама које су у њој. Вуциц добро ради према европској заједници .ако балкан не удје предстоје немири...Нато неце никога без везе да нападне...јер зели мир али неда ни да неко ратује уз границе натоа гдје има надлезности да реагира...Европа = Нато =веци капитал улагања за сваку цланицу...посао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Права истина

17.11.2016 15:28

Ако мене питате,Европа(Њемацка) се боји да им Руси не отргну Балкан из сапа.Успјели су да ставе сапу на Балкан уз помоц Американаца.Али ствари могу да се промјене,нароцито послије избора у УСА и то их брине.Сем Њемацке,друге земље у ЕУ и не интересује Балкан.Али Свабе су право зајазиле.

Name

ацогз

17.11.2016 06:54

Чим то има четири слова (НАТО, ИСИС...)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Орихалк

17.11.2016 08:59

Бити ћу посве искрен, када је год причао извршни директор Атлантског савјета Србије Владе Радуловић, било ми се мучило, стога мислим да је водитељ Малагурски направио велики пропуст, што није у исту емисију позвао Јелену Милић, што би било врло достојанствено и моћно, да је сједила у крилу Вледе Радуловић. Интерес је покварени феномен, који је тотално потиснуо истину и љубав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

17.11.2016 10:16

Од политичара са ових простора не постоје већи терористи. Прави терористи убијају а ови муће деценијама сопствене народе. Смрт је смијешна у поређењу са животом на простору еx Југославије. А ови нека лупетају о туђим стварима за су плаћени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

21.11.2016 10:55

Слагали се ми или не, овај Радуловић је рекао оно што је истина, реалност и суштина. А ми Срби поново трчимо у загрљај "револуционарима" из Хрватске. Запитајте се какве су злочине починили њихови "борци ја правду и једнакост" након '45... Треба да размислимо својом главом...ко нас хушка против света? Они који су већ тамо. Тешка срца треба прихватити реалност...а то није изолација.

ОДГОВОРИТЕ