Legalna teroristička organizacija je NATO

Pitanje NATO integracija je jedno od pitanja koje proizvodi podijeljena mišljenja u balkanskoj javnosti, pa čak i onim državama koje su članice saveza. Tako je bilo i emisiji "Globalno" BN televizije.

Republika Srpska 16.11.2016 | 22:35
Legalna teroristička organizacija je NATO
Pristalice alijanse pravdaju integracije i tvrde da se time štite nacionalne države i njihove granice. Protivnici s druge strane u prvi plan ističu sve grijehove NATO-a istovremeno prebrojavajući ubijene širom svijeta pod, kako kažu, velom NATO-vih humanitarnih akcija.

Pogubna je tvrdnja istakli su protivnici NATO-a, da bi se se nekom zlu trebalo prikloniti samo da ponovo od tog zla ne bi bili napadnuti.

"Posmatrajući NATO integracije kroz prizmu Srbije i Srba na Balkanu, moramo shvatiti da smo okruženi vojno - politički najjačim savezom, te da ne možemo dozvoliti da dolazimo ponovo u konfrontacije sa NATO-om", rekao je u emisiji "Globalno" BN televizije izvršni direktor Atlantskog savjeta Srbije Vlade Radulović.

U Crnoj Gori se najbolje vidi šta je NATO, kroz to koga podržava NATO, a ko podržava NАТО, tvrdi Marko Milačić iz crnogorskog Pokreta "Otpor beznađu".

"Partner NATO-a u Crnoj Gori, a to je matrica funkcionisanja NATO-a, je šef organizovanog kriminala - sedmostruki premijer Đukanović, koji je lider podzemlja Crne Gore. Čovjek koji manipuliše i stalno krade izbore i takav čovjek predstavlja prijatelja NATO-a", ističe Milačić.

Ne treba zaboraviti da je NATO itekako pomogao sve srpske neprijatelje u regionu. NATO je učestvovao u srpskom stradanju, a svakako je kumovao i stvaranju samoproglašene države Kosovo, jasan je prof. Darko Trifunović. Međutim, ističe on, treba donijeti racionalnu odluku, što znači...

"Postoji šansa da ta alijansa donese mir na ove prostore. Ono što je nama potrebno jeste upravo mir da bi u tom miru mogli da razvijamo svoja društva. Trebalo bi da gledamo da odluke donosimo racionalno i da razmišljamo o posljedicama. Posljedica suprotstavljanja najvećoj sili na svijetu bila bi pogubna."



Iako je već članica NATO-a Hrvatska čini se, nikada nije bila podjeljenija nego o pitanju NATO-a. Član hrvatskog Sabora Ivan Pernar tvrdi da Hrvatska nije dobila ništa dobro ulaskom u ovu alijansu.

"NATO je zločinački ne samo u smislu svog vojno-političkog djelovanja, nego i zbog toga što u svom djelovanju Amerika koristi osiromašeni uranijum, a to je nešto što će ostati milionima godina i izaziva leukemiju - rak kod civila. Dakle, to nije samo djelovanje u kojem se razori protivnički tenk, već djelovanje koje iza sebe ostavlja deformisana pokoljenja", tvrdi član hrvatskog Samora Ivan Pernar.

Apsurdno je podržati NATO integracije i to pravdati zaštitom državne teritorije i granica, dodao je Pernar i objasnio da je upravo NATO prekršio međunarodno priznate granice Savezne Republike Jugoslavije, protivno međunarodnom pravu bombardovao Srbiju i dao podršku separatizmu, te doveo do otcjepljenja dijala njene teritorije. Iz crnogorskog Pokreta "Otpor beznađu" podvlače:

"NATO je u suštini najveća, legalna na žalost, teroristička organizacija."



(BN televizija)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Anonimus

16.11.2016 21:49

Odlična ali baš odlična emisija. Čestitke autoru i voditelju na izboru teme i gostiju. Ono što je meni posebno zapalo za oko je Crnogorac u Srbiji, plaćenik NATO pakta. Koliko čovjek može nisko da padne radi šake dolara.

ODGOVORITE
Name

Boki

16.11.2016 22:19

Momci svaka vama čast

ODGOVORITE
Name

Osvit

16.11.2016 22:40

Interesantna postavka emisije i odabir gostiju,gosti iz Hrvatske i Crne Gore protiv Nato pakta,a gosti iz Srbije za Nato.Svaka prica o bilo kojim vojnim savezima je apsurdna jer se vojni savezi ne nalaze u sveri logike nego u zoni sumraka i maksime ubij da ne budes ubijen.Mozda ce neki buduci civilizacijski dometi dati odgovore na pitanja koje veceras na ovom stupnju razvoja civilizacije nismo dobili makar ne one za koje mislimo da ih zasluzujemo a to svakako nije izbor manjeg zla.

ODGOVORITE
Name

nije dobro

17.11.2016 04:29

Cesto smo izigravali junake i svaki put nam se obilo o nos.Nasa posla.

ODGOVORITE
Name

Puj pike

17.11.2016 04:54

Nevazi ta emisija bez Bajinog experta Galijasevica

ODGOVORITE
Name

roki

17.11.2016 06:01

Vi se u to razumete ko baba u kriv k..... da nije bilo nato vi bi i danas klali i citav balkan pretvorili u veliku masovnu grobnicu

ODGOVORITE
Name

Neko iz mase...

17.11.2016 06:14

"NATO je u suštini najveća, legalna na žalost, teroristička organizacija." Gospodin netacan sta kaze- Evropa zeli sto prije koliko to moze da ucini da sljedecim koracima Balkan ubaci u evropsku zajednicu jer bi tu se nasao mir i -Nato je sigurnost cuva samo teritorije clanica Evropske zajednice i kapital koji se ulaze u zemljama koje su u njoj. Vucic dobro radi prema evropskoj zajednici .ako balkan ne udje predstoje nemiri...Nato nece nikoga bez veze da napadne...jer zeli mir ali neda ni da neko ratuje uz granice natoa gdje ima nadleznosti da reagira...Evropa = Nato =veci kapital ulaganja za svaku clanicu...posao

ODGOVORITE
Name

Prava istina

17.11.2016 15:28

Ako mene pitate,Evropa(Njemacka) se boji da im Rusi ne otrgnu Balkan iz sapa.Uspjeli su da stave sapu na Balkan uz pomoc Amerikanaca.Ali stvari mogu da se promjene,narocito poslije izbora u USA i to ih brine.Sem Njemacke,druge zemlje u EU i ne interesuje Balkan.Ali Svabe su pravo zajazile.

Name

acogz

17.11.2016 06:54

Čim to ima četiri slova (NATO, ISIS...)

ODGOVORITE
Name

Orihalk

17.11.2016 08:59

Biti ću posve iskren, kada je god pričao izvršni direktor Atlantskog savjeta Srbije Vlade Radulović, bilo mi se mučilo, stoga mislim da je voditelj Malagurski napravio veliki propust, što nije u istu emisiju pozvao Jelenu Milić, što bi bilo vrlo dostojanstveno i moćno, da je sjedila u krilu Vlede Radulović. Interes je pokvareni fenomen, koji je totalno potisnuo istinu i ljubav.

ODGOVORITE
Name

Istina

17.11.2016 10:16

Od političara sa ovih prostora ne postoje veći teroristi. Pravi teroristi ubijaju a ovi muće decenijama sopstvene narode. Smrt je smiješna u poređenju sa životom na prostoru ex Jugoslavije. A ovi neka lupetaju o tuđim stvarima za su plaćeni.

ODGOVORITE
Name

Nikola

21.11.2016 10:55

Slagali se mi ili ne, ovaj Radulović je rekao ono što je istina, realnost i suština. A mi Srbi ponovo trčimo u zagrljaj "revolucionarima" iz Hrvatske. Zapitajte se kakve su zločine počinili njihovi "borci ja pravdu i jednakost" nakon '45... Treba da razmislimo svojom glavom...ko nas huška protiv sveta? Oni koji su već tamo. Teška srca treba prihvatiti realnost...a to nije izolacija.

ODGOVORITE