СДС потврдио: Нема сарадње са Додиком!

Сједница Предсједништва СДС-а завршена је вечерас у Бањалуци потврдом става Савеза за промјене да нема сарадње са Милорадом Додиком и СНСД-ом.

Република Српска 16.11.2016 | 20:29
СДС потврдио: Нема сарадње са Додиком!
Разматрајући актуелну политичку ситуацију, СДС је потврдио недавне закључке Савеза за промјене, а то значи да у овом моменту сарадња са Милорадом Додиком не може да постоји.

"Сарадња са Додиком не може да постоји имајући у виду да је он показао како и на који начин третира све грађане у Републици Српској, дијелећи их на оне које гласају за СДС и за оне који гласају за СНСД. То је за нас апсолутно неприхватљиво", поручио је предсједник СДС-а Вукота Говедарица. 

Говедарица истиче да је послата јасна порука свим начелницима СДС-а да са Владом Српске морају да сарађују.

"Локалне заједнице су добрим дијелом ослоњене на рад са Владом Републике Српске, а исто тако очекујемо од Владе Српске да ће у пуном капацитету сарађивати са локалним заједницама. У том смислу начелници из сарајевско-романијске регије одазваће се сутра на састанак Владе Српске и изнијеће све примједбе на досадашњи статус, али и одређене погледе како Влада Српске може да помогне одређене пројекте који долазе из тих локалних заједница", најављује Говедарица.

Било је ријечи и о консолидацији СДС-а. Донесене су одлуке о распуштању одређених општинских одбора, као и оне које дефинишу који ће општински одбори бити под посебном пажњом.

"Једна категорија ће бити распуштена, друга ће бити под посебном пажњом, а трећа, они који су направили добар резултат, имају обавезу да консолидују неке мјесне одборе", истакао је Говедарица и додао да је са предсједником ГО СДС-а Бијељина Мићом Мићићем анализирао Мићићев састанак са предсједником ГО СНСД-а у Бијељини Недељком Ћорићем.

"Ту нема никаквих проблема, појавиле су се зле информације. Мићић је озбиљан човјек, а ја разуман и идемо да побједимо СНСД", закључио је Говедарица.

Да у СДС-у све функционише потврђује и чињеница да су се, након сједнице, чланови Предсједниства окупили на заједничкој вечери у једном бањалучком ресторану.



(БН телевизија)

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

001

16.11.2016 19:34

Не лупетај да сте могли ви би побиједили,шта само народ завадјате

ОДГОВОРИТЕ
Name

браво оо1

16.11.2016 20:37

Слазем се

Name

СНСД

17.11.2016 06:00

Папци свих земаља уједините се.

Name

аџенда

16.11.2016 19:39

Зашто високи представник не реагује на овакве изјаве и понашање Милорада Додика и не удаљи га из политике? Боји се да не изгуби јагњетину на Угру или шта?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.11.2016 21:54

Високи и воли да се кољемо. Ђе ти живиш?

Name

Срки

16.11.2016 19:46

Подрска за Вукоту!!!!!!Посамарај багру,сјецикесе и лопове и са цистим редовиме витески у бобједу.Вјерујем у тебе немој да нас изневјерис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

16.11.2016 19:50

Цуј нема сарадње а одлуцили да нацелници опстина наставе сарадњу и иду на састанак са Владом РС. Кога ви санкате овдје?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вулекс

16.11.2016 20:35

Не тупи, јасно је и теби ста је речено, влада је једно СНСД је друго

Name

грађанин

16.11.2016 20:14

А што болан Вукота нема сарадње са предсједником Републике Српске. Колико је грађана гласало, бирали смо га, кад би могло заувијек да имамо оваког предсједника, нашег Милорада Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре грађанин

16.11.2016 20:39

Ти сигурно члан црвених кмера или си на некаквим тешким лијековима па си прескочијо терапију

Name

Дејо

16.11.2016 21:05

Помало ме нервирају коментари типа Додик има подрску народа.Све ок, то су резултати избора, али није све тако црно-бијело.СНСД је добио ове изборе на највецој манипулацији градјана, тиме сто је максимално искористио све дрзавне ресурсе, од финансија,политицког притиска и највеце преваре, референдумом.Изабрали су питање око којег се сваки зиви Србин слазе,од опозиције до позиције.И ста се десило послије избора, испостовали су одлуку Уставног суда БиХ,направили су од славе РС секуларни празник, знаци одвојили су вјерско од дрзавног. Знаци 9. јануар висе није слава РС.По мени, који сам изасао на референдум и заокрузио ДА, сви смо преварени.Опет су Бакир и Миле одиграли игру коју играју пред сваке изборе,знајуци да националне теме најбоље пале код овог изгубљеног народа, дигли су тензије које су се вец дан послије изборе смириле.Као и 2014. када је Миле отисао да нам среди велики и мали кредит код Руса, па исто тако када је довео козаке 2014. да би се смирили нереди ако опозиција изгуби.Нас народ има изузетно кратко памцење сто Миле максимално искористава.Од локалних избора који се баве локалним темама,које имају директан утицај на насе зивоте,нама опипљиве ствари,гдје су остале странке водиле кампање по локалним заједницама.Додик је одиграо маестралан потез и повео кампању на дрзавном нивоу, кампању уносења страха, којом је покрио све.И најбезобразније се поиграо насим судбинама да би сацувао своју козу.Али то је само доказ са ким сарадјује медјународна заједница,знаци одиграо је игру "против" њих, а они га ницим казнили нису.Па народе када Бакир и Инцко играју "против" Додика и лају против њега, тада му највецу услугу цине. Посто онога трена када је медјународна заједница повукла конкретне потезе, тада је СДС спао са власти,хапсили су им људе, забранили бављење политиком многим функционерима.Е тако се странци обрацунавају са неким када хоце, а не само предизборна препуцавања.АЛи добро народе док је оваца, бице и сисања.

Name

репо послови

16.11.2016 22:17

Потписујем до ријеци, ал да си га одузио одузио си

Name

М

16.11.2016 20:37

Подрска за Вукоту. Наравно да це нацелници сарадјивати са владом,па замислите наста би лицила РС да се сви понасају искљуциво као Милорад Додик!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кајла

16.11.2016 22:08

Па ово Предсједништво није ни кворум имало. Нема Бојића, Марица, Васића, Пандуревицке, Божовића, Милићевића, нема никога ко представља Изборне јединице 3 и 9. Од укупно 13 чланова било је само 5. Није то Предсједништво СДС.

Name

Мислеци Србин

16.11.2016 21:06

“Дуготрајно робовање и рдјава управа могу толико збунити и унаказити схватање једног народа да здрав разум и прав суд њему отанчају и ослабе, да се потпуно извитопере. Такав поремећен народ не може више да разликује не само добро од зла, него и своју сопствену корист од очигледне штете.” Иво Андриц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоол

16.11.2016 21:25

Народе не ложите се без везе јер не одлучују тамо неки Вукота и Додик о сарадњи институција.Они могу да не ждеру јагњетину скупа а влада и опстине сарадјују и сарадјиваце јер једноставно другачије не може.

ОДГОВОРИТЕ
Name

www

16.11.2016 21:26

А коалиција у Брцком са СНСД?

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн1

16.11.2016 22:29

ако је тако под хитно да се мицо мициц искљуци из сдс- а посто је прекрсио нарадбу, и најавио је да це сарадјивати са владом РС, или немој те тразити ниста од влада да улзе у бијејину, добој и друге градове гдје сдс на власти

ОДГОВОРИТЕ
Name

хајд ти

16.11.2016 22:32

Господо из врха сдс а ви немојте сарадјивати..вама и не треба кад сте пуни ко танкери,,а народ...ста да народ гладан слиједи богате водје хахаха па јетсе ви нормални...хајд ви гладујте па немојте ниским прицати...који сте моронио..и не цуди ме сто се губе избори са оваквим идејама...сацувај нас Бозе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

није добро

17.11.2016 04:25

Пех имати предсједника са диагнозом није бас среца али ето као такав цијењен од насег народа па питајмо се какав је тек народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пикси

17.11.2016 07:29

Толико афера имају...покрећите процесе и стално алармирајте јавност да не би правосудје радило као до сад. Пратите и објављујте за сваку аферу корак по корак. Па да видимо ко ће скретати процесе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

збуњен

17.11.2016 08:47

Нема сарадње, осим у: Брчком, Бијељини,Градишци, Добоју, Приједору, Зворнику, итд, итд.Кога ви лажете, сви једно причате а друго радите!?

ОДГОВОРИТЕ