SDS potvrdio: Nema saradnje sa Dodikom!

Sjednica Predsjedništva SDS-a završena je večeras u Banjaluci potvrdom stava Saveza za promjene da nema saradnje sa Miloradom Dodikom i SNSD-om.

Republika Srpska 16.11.2016 | 20:29
SDS potvrdio: Nema saradnje sa Dodikom!
Razmatrajući aktuelnu političku situaciju, SDS je potvrdio nedavne zaključke Saveza za promjene, a to znači da u ovom momentu saradnja sa Miloradom Dodikom ne može da postoji.

"Saradnja sa Dodikom ne može da postoji imajući u vidu da je on pokazao kako i na koji način tretira sve građane u Republici Srpskoj, dijeleći ih na one koje glasaju za SDS i za one koji glasaju za SNSD. To je za nas apsolutno neprihvatljivo", poručio je predsjednik SDS-a Vukota Govedarica. 

Govedarica ističe da je poslata jasna poruka svim načelnicima SDS-a da sa Vladom Srpske moraju da sarađuju.

"Lokalne zajednice su dobrim dijelom oslonjene na rad sa Vladom Republike Srpske, a isto tako očekujemo od Vlade Srpske da će u punom kapacitetu sarađivati sa lokalnim zajednicama. U tom smislu načelnici iz sarajevsko-romanijske regije odazvaće se sutra na sastanak Vlade Srpske i iznijeće sve primjedbe na dosadašnji status, ali i određene poglede kako Vlada Srpske može da pomogne određene projekte koji dolaze iz tih lokalnih zajednica", najavljuje Govedarica.

Bilo je riječi i o konsolidaciji SDS-a. Donesene su odluke o raspuštanju određenih opštinskih odbora, kao i one koje definišu koji će opštinski odbori biti pod posebnom pažnjom.

"Jedna kategorija će biti raspuštena, druga će biti pod posebnom pažnjom, a treća, oni koji su napravili dobar rezultat, imaju obavezu da konsoliduju neke mjesne odbore", istakao je Govedarica i dodao da je sa predsjednikom GO SDS-a Bijeljina Mićom Mićićem analizirao Mićićev sastanak sa predsjednikom GO SNSD-a u Bijeljini Nedeljkom Ćorićem.

"Tu nema nikakvih problema, pojavile su se zle informacije. Mićić je ozbiljan čovjek, a ja razuman i idemo da pobjedimo SNSD", zaključio je Govedarica.

Da u SDS-u sve funkcioniše potvrđuje i činjenica da su se, nakon sjednice, članovi Predsjednistva okupili na zajedničkoj večeri u jednom banjalučkom restoranu.



(BN televizija)

Komentari / 22

Ostavite komentar
Name

001

16.11.2016 19:34

Ne lupetaj da ste mogli vi bi pobijedili,šta samo narod zavadjate

ODGOVORITE
Name

bravo oo1

16.11.2016 20:37

Slazem se

Name

SNSD

17.11.2016 06:00

Papci svih zemalja ujedinite se.

Name

adženda

16.11.2016 19:39

Zašto visoki predstavnik ne reaguje na ovakve izjave i ponašanje Milorada Dodika i ne udalji ga iz politike? Boji se da ne izgubi jagnjetinu na Ugru ili šta?

ODGOVORITE
Name

Re

16.11.2016 21:54

Visoki i voli da se koljemo. Đe ti živiš?

Name

Srki

16.11.2016 19:46

Podrska za Vukotu!!!!!!Posamaraj bagru,sjecikese i lopove i sa cistim redovime viteski u bobjedu.Vjerujem u tebe nemoj da nas iznevjeris.

ODGOVORITE
Name

Borac

16.11.2016 19:50

Cuj nema saradnje a odlucili da nacelnici opstina nastave saradnju i idu na sastanak sa Vladom RS. Koga vi sankate ovdje?

ODGOVORITE
Name

Vuleks

16.11.2016 20:35

Ne tupi, jasno je i tebi sta je rečeno, vlada je jedno SNSD je drugo

Name

građanin

16.11.2016 20:14

A što bolan Vukota nema saradnje sa predsjednikom Republike Srpske. Koliko je građana glasalo, birali smo ga, kad bi moglo zauvijek da imamo ovakog predsjednika, našeg Milorada Dodika.

ODGOVORITE
Name

re građanin

16.11.2016 20:39

Ti sigurno član crvenih kmera ili si na nekakvim teškim lijekovima pa si preskočijo terapiju

Name

Dejo

16.11.2016 21:05

Pomalo me nerviraju komentari tipa Dodik ima podrsku naroda.Sve ok, to su rezultati izbora, ali nije sve tako crno-bijelo.SNSD je dobio ove izbore na najvecoj manipulaciji gradjana, time sto je maksimalno iskoristio sve drzavne resurse, od finansija,politickog pritiska i najvece prevare, referendumom.Izabrali su pitanje oko kojeg se svaki zivi Srbin slaze,od opozicije do pozicije.I sta se desilo poslije izbora, ispostovali su odluku Ustavnog suda BiH,napravili su od slave RS sekularni praznik, znaci odvojili su vjersko od drzavnog. Znaci 9. januar vise nije slava RS.Po meni, koji sam izasao na referendum i zaokruzio DA, svi smo prevareni.Opet su Bakir i Mile odigrali igru koju igraju pred svake izbore,znajuci da nacionalne teme najbolje pale kod ovog izgubljenog naroda, digli su tenzije koje su se vec dan poslije izbore smirile.Kao i 2014. kada je Mile otisao da nam sredi veliki i mali kredit kod Rusa, pa isto tako kada je doveo kozake 2014. da bi se smirili neredi ako opozicija izgubi.Nas narod ima izuzetno kratko pamcenje sto Mile maksimalno iskoristava.Od lokalnih izbora koji se bave lokalnim temama,koje imaju direktan uticaj na nase zivote,nama opipljive stvari,gdje su ostale stranke vodile kampanje po lokalnim zajednicama.Dodik je odigrao maestralan potez i poveo kampanju na drzavnom nivou, kampanju unosenja straha, kojom je pokrio sve.I najbezobraznije se poigrao nasim sudbinama da bi sacuvao svoju kozu.Ali to je samo dokaz sa kim saradjuje medjunarodna zajednica,znaci odigrao je igru "protiv" njih, a oni ga nicim kaznili nisu.Pa narode kada Bakir i Incko igraju "protiv" Dodika i laju protiv njega, tada mu najvecu uslugu cine. Posto onoga trena kada je medjunarodna zajednica povukla konkretne poteze, tada je SDS spao sa vlasti,hapsili su im ljude, zabranili bavljenje politikom mnogim funkcionerima.E tako se stranci obracunavaju sa nekim kada hoce, a ne samo predizborna prepucavanja.ALi dobro narode dok je ovaca, bice i sisanja.

Name

repo poslovi

16.11.2016 22:17

Potpisujem do rijeci, al da si ga oduzio oduzio si

Name

M

16.11.2016 20:37

Podrska za Vukotu. Naravno da ce nacelnici saradjivati sa vladom,pa zamislite nasta bi licila RS da se svi ponasaju iskljucivo kao Milorad Dodik!

ODGOVORITE
Name

Kajla

16.11.2016 22:08

Pa ovo Predsjedništvo nije ni kvorum imalo. Nema Bojića, Marica, Vasića, Pandurevicke, Božovića, Milićevića, nema nikoga ko predstavlja Izborne jedinice 3 i 9. Od ukupno 13 članova bilo je samo 5. Nije to Predsjedništvo SDS.

Name

Misleci Srbin

16.11.2016 21:06

“Dugotrajno robovanje i rdjava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanje jednog naroda da zdrav razum i prav sud njemu otančaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može više da razlikuje ne samo dobro od zla, nego i svoju sopstvenu korist od očigledne štete.” Ivo Andric

ODGOVORITE
Name

Zool

16.11.2016 21:25

Narode ne ložite se bez veze jer ne odlučuju tamo neki Vukota i Dodik o saradnji institucija.Oni mogu da ne žderu jagnjetinu skupa a vlada i opstine saradjuju i saradjivace jer jednostavno drugačije ne može.

ODGOVORITE
Name

www

16.11.2016 21:26

A koalicija u Brckom sa SNSD?

ODGOVORITE
Name

nn1

16.11.2016 22:29

ako je tako pod hitno da se mico micic iskljuci iz sds- a posto je prekrsio naradbu, i najavio je da ce saradjivati sa vladom RS, ili nemoj te traziti nista od vlada da ulze u bijejinu, doboj i druge gradove gdje sds na vlasti

ODGOVORITE
Name

hajd ti

16.11.2016 22:32

Gospodo iz vrha sds a vi nemojte saradjivati..vama i ne treba kad ste puni ko tankeri,,a narod...sta da narod gladan slijedi bogate vodje hahaha pa jetse vi normalni...hajd vi gladujte pa nemojte niskim pricati...koji ste moronio..i ne cudi me sto se gube izbori sa ovakvim idejama...sacuvaj nas Boze...

ODGOVORITE
Name

nije dobro

17.11.2016 04:25

Peh imati predsjednika sa diagnozom nije bas sreca ali eto kao takav cijenjen od naseg naroda pa pitajmo se kakav je tek narod.

ODGOVORITE
Name

Piksi

17.11.2016 07:29

Toliko afera imaju...pokrećite procese i stalno alarmirajte javnost da ne bi pravosudje radilo kao do sad. Pratite i objavljujte za svaku aferu korak po korak. Pa da vidimo ko će skretati procese.

ODGOVORITE
Name

zbunjen

17.11.2016 08:47

Nema saradnje, osim u: Brčkom, Bijeljini,Gradišci, Doboju, Prijedoru, Zvorniku, itd, itd.Koga vi lažete, svi jedno pričate a drugo radite!?

ODGOVORITE