Грујичић: Поклонићу се сребреничким жртвама

Младен Грујичић, начелник Сребренице, је у емисији Интервју 20, која ће бити емитована у петак на БХТ-у, рекао да је спреман да посјети Меморијални центар у Поточарима и поклони се сребреничким жртвама, али не ненајављено.

Република Српска 16.11.2016 | 20:50
Грујичић: Поклонићу се сребреничким жртвама
Не би, каже, желио да има непријатности да се тамо појави непозван, јер зна да га удружење Мајке Сребренице не признаје.

Зна и да то неће наићи на добре реакције појединаца из реда српског народа. Међутим, тврди да не може да се осврће на то шта ће неко да каже, већ ће радити оно што буде сматрао да треба да би свакоме било боље у тој средини.

"Дакле, није мени проблем отићи у Меморијални центар, али мислим да нисам пожељан и не могу да банем непозван. Знам да нисам прихваћен од Удружења мајки. Када будем позван, одазваћу се", рекао је Грујичић на позив новинарке Санеле Прашовић - Гаџо да након разговора оду заједно у Поточаре.

На њено инсистирање да одговори да ли је спреман да одмах оде у Поточаре и да ли жели да то учине заједно послије емисије, Грујичић је одговорио:

"Не желим у овом тренутку". А када буде позван, одазваће се и поклониће се сребреничким жртвама, поновио је и додао да са тим нема проблем.

Објашњава да разуме свакога ко је некога изгубио у посљедњем рату, јер се и њему то догодило. Бошњацима поручује да не насједају на разне спекулације, попут оне да ће Младен Грујичић сада да направи неки режим који ће бити на њихову штету.

"Желим да им поручим да ћу учинити све да им живот буде подношљивији у Сребреници, њима и српским грађанима, да желим да сарађујем, да желим тимски рад који ће донијети боље сутра за нашу дјецу", рекао је Грујичић.

Сматра да смо видјели да од овога што смо досад радили нема напретка.

"Хајде сад да радимо на неким другим питањима. Бољитка ће бити већ у првој години мога мандата", увјерава Грујичић, који је на недавним локалним изборима побиједио као заједнички кандидат свих српских странака у тој општини.

Грујичић је на тој позицији замјенио Ћамила Дураковића, који је, иако не признаје изборни резултат, предао дужност свом насљеднику, али се истовремено и жалио Апелационом суду БиХ.

(БХТ)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

бн

16.11.2016 20:34

Хоћеш да ти буде као Вуцицу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сребреница

17.11.2016 02:54

Гарант да неце проци као Вуциц! Вуциц је нека друга прица из прослости. Грујициц нек слободно иде, неце теби ниста.

Name

ре.сребрен

17.11.2016 09:32

Ви сами себи не вјерујете у то ст прицате а хоцете да вам ми вјерујемо.Аљо вам продаде Сребреницане,зртвово за интерес и сад вам Вуциц крив

Name

Карађоле

17.11.2016 08:13

Ништа им се не поклањај,толике Православце побише и нико не дође да се поклони над њиховим гробовима

ОДГОВОРИТЕ
Name

семберац.

17.11.2016 17:50

Грујцицу:никаквов поклањања,немас никаквога права , брез одобрења р ске. И народа . Ми смо вас поставили да заступас интересе р-ске (тоје костало много српских дуса :недозволи да те с**бу једне старе жентурине (лазњиве).

Name

Ре.Семберац

17.11.2016 18:04

А са којег си се брда ти спустио у Семберију

ОДГОВОРИТЕ
Name

семберац.1000 о/о

17.11.2016 19:45

Да и теби одговорим: уколико те занима,најстарије племе које међу првим насељавало ,семберску мајевицку србску земљу" мало размисљај ;са том празном тиквом.

Name

МладаБосна

18.11.2016 12:22

Сребреница је исто сто и Блајбург гдје су убијени кољаци 3500 СРБА је побијено око сребренице која је била УН зона нормално је било да се СРБИ освете