Grujičić: Pokloniću se srebreničkim žrtvama

Mladen Grujičić, načelnik Srebrenice, je u emisiji Intervju 20, koja će biti emitovana u petak na BHT-u, rekao da je spreman da posjeti Memorijalni centar u Potočarima i pokloni se srebreničkim žrtvama, ali ne nenajavljeno.

Republika Srpska 16.11.2016 | 20:50
Grujičić: Pokloniću se srebreničkim žrtvama
Ne bi, kaže, želio da ima neprijatnosti da se tamo pojavi nepozvan, jer zna da ga udruženje Majke Srebrenice ne priznaje.

Zna i da to neće naići na dobre reakcije pojedinaca iz reda srpskog naroda. Međutim, tvrdi da ne može da se osvrće na to šta će neko da kaže, već će raditi ono što bude smatrao da treba da bi svakome bilo bolje u toj sredini.

"Dakle, nije meni problem otići u Memorijalni centar, ali mislim da nisam poželjan i ne mogu da banem nepozvan. Znam da nisam prihvaćen od Udruženja majki. Kada budem pozvan, odazvaću se", rekao je Grujičić na poziv novinarke Sanele Prašović - Gadžo da nakon razgovora odu zajedno u Potočare.

Na njeno insistiranje da odgovori da li je spreman da odmah ode u Potočare i da li želi da to učine zajedno poslije emisije, Grujičić je odgovorio:

"Ne želim u ovom trenutku". A kada bude pozvan, odazvaće se i pokloniće se srebreničkim žrtvama, ponovio je i dodao da sa tim nema problem.

Objašnjava da razume svakoga ko je nekoga izgubio u posljednjem ratu, jer se i njemu to dogodilo. Bošnjacima poručuje da ne nasjedaju na razne spekulacije, poput one da će Mladen Grujičić sada da napravi neki režim koji će biti na njihovu štetu.

"Želim da im poručim da ću učiniti sve da im život bude podnošljiviji u Srebrenici, njima i srpskim građanima, da želim da sarađujem, da želim timski rad koji će donijeti bolje sutra za našu djecu", rekao je Grujičić.

Smatra da smo vidjeli da od ovoga što smo dosad radili nema napretka.

"Hajde sad da radimo na nekim drugim pitanjima. Boljitka će biti već u prvoj godini moga mandata", uvjerava Grujičić, koji je na nedavnim lokalnim izborima pobijedio kao zajednički kandidat svih srpskih stranaka u toj opštini.

Grujičić je na toj poziciji zamjenio Ćamila Durakovića, koji je, iako ne priznaje izborni rezultat, predao dužnost svom nasljedniku, ali se istovremeno i žalio Apelacionom sudu BiH.

(BHT)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

bn

16.11.2016 21:34

Hoćeš da ti bude kao Vucicu

ODGOVORITE
Name

Srebrenica

17.11.2016 03:54

Garant da nece proci kao Vucic! Vucic je neka druga prica iz proslosti. Grujicic nek slobodno ide, nece tebi nista.

Name

re.srebren

17.11.2016 10:32

Vi sami sebi ne vjerujete u to st pricate a hocete da vam mi vjerujemo.Aljo vam prodade Srebrenicane,zrtvovo za interes i sad vam Vucic kriv

Name

Карађоле

17.11.2016 09:13

Ништа им се не поклањај,толике Православце побише и нико не дође да се поклони над њиховим гробовима

ODGOVORITE
Name

semberac.

17.11.2016 18:50

Grujcicu:nikakvov poklanjanja,nemas nikakvoga prava , brez odobrenja r ske. I naroda . Mi smo vas postavili da zastupas interese r-ske (toje kostalo mnogo srpskih dusa :nedozvoli da te s**bu jedne stare ženturine (laznjive).

Name

Re.Semberac

17.11.2016 19:04

A sa kojeg si se brda ti spustio u Semberiju

ODGOVORITE
Name

semberac.1000 o/o

17.11.2016 20:45

Da i tebi odgovorim: ukoliko te zanima,najstarije pleme koje među prvim naseljavalo ,sembersku majevicku srbsku zemlju" malo razmisljaj ;sa tom praznom tikvom.

Name

MladaBosna

18.11.2016 13:22

Srebrenica je isto sto i Blajburg gdje su ubijeni koljaci 3500 SRBA je pobijeno oko srebrenice koja je bila UN zona normalno je bilo da se SRBI osvete