Политичари су највише корумпирани у БиХ

БиХ је најкорумпиранија земља у Европи.

Босна и Херцеговина 16.11.2016 | 22:58
Политичари су највише корумпирани у БиХ
"Транспаренси интернешнел БиХ" представио је данас у Сарајеву резултате истраживања "Глобални барометар корупције" у којем је БиХ међу најлошије оцијењеним земљама у Европи и централној Азији.

Према глобалном барометру корупције за 2016. годину, базираном на перцепцији грађана, БиХ се налази међу земљама са најозбиљнијим проблемом корупције и добила је негативне оцјене у свим категоријама истраживања.

"Више од 80 одсто грађана БиХ сматра да институције не раде довољно у борби против корупције. Као најкорумпираније секторе грађани виде политичаре, јавне званичнике, владине службенике, чланове парламената, предсједнике и премијере", каже Ивана Корајлић из "Транспаренси интернешнела БиХ".

Према истраживањима "Транспаренси интернешнела", мито је у БиХ уобичајена појава, односно начин живота. "Имамо забрињавајући проценат грађана који су давали мито и то углавном саобраћајној полицији и здравственим радницима", истиче Корајлићева.

Истраживање је показало да грађани у БиХ нису спремни да пријаве корупцију. Постоји страх да би пријавом коруптивних дјела били изложени освети, али дио грађана сматра да је пријава корупције бесмислена, јер је БХ правосуђе, које би требало да процесуира то кривично дјело, такође корумпирано.



(БН телевизија)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Пусти Болан Супље Прице

16.11.2016 19:02

... А ИМЕНА, А ПРОЦЕСИ, А ЗАТВОРИ, А ОДУЗИМАЊЕ ИМОВИНЕ. ОВО СВИ ЗНАМО И НА ТОМЕ СЕ СВЕ ЗАВРСИ. СУТРА ЈЕ НОВИ ДАН, И ОВОГ СЕ ВИСЕ НИКО НЕЦЕС ЈЕЦАТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

всс

16.11.2016 19:25

Не вриједи пријављивати корупцију јер правосудје неће урадити ништа. Правосудје је уствари најкорумпираније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈА

16.11.2016 19:46

Засто да не???У Босни се најмање зараддјује као Политичар!!!А то сто су политичари БИХ Коруптни,а то је друга ствар!!!КРВ НИЈЕ ВОДА!!!То је њима уградјено у Венама!!!Поззз

ОДГОВОРИТЕ
Name

кум

16.11.2016 21:38

Браво, СУПЕР добро је да смо бар овдје на првом мјесту! Питам се ста це дјеца кад пацови поцркају и они це бити једног дана без веза као ија данас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вис

17.11.2016 05:54

Де ба коме да пријавис корупцију сути ради и ако мозес мувај.Па правосудје је покровитељство корупције.То показују параметри условних осуда ослобадјајуцих пресуда и пресудјених лица којих готово да нема......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сизифов посао

17.11.2016 07:30

Нема користи, а ни смисла, у оваквом друству залити е некоме, ко би требао осудити и казнити корупцију, кад је иста особа огрезла у таквој традицији јос висе. Корупција је неизљецива болест насег друства, јер не подлијезе никаквим законим, санкцијама, конфискацијама, казнама... Дапаце, такви напредују на друственој љествици, буду постављени на јос бољу позицију да узимају висе и висе и никад краја, док се ово све не уруси. Ја се пласим од оволике похлепе и незајазљивости, непостојања било какве одговорности, морала, људскости, непостојања трунке самилости, у овако теским временима, односно страха од икакве казне.

ОДГОВОРИТЕ