Политичар потрошио 69 мил € на свадбу кћерке

Сиромашна земља се дигла на ноге након што је политичар потрошио 69 милиона евра на петодневно вјенчање кћерке у спектаклу с филмским звездама, златним позивницама и вјенчаницом од 2,3 милиона €.

Свијет 16.11.2016 | 18:22
Политичар потрошио 69 мил € на свадбу кћерке
Индијски политичар се нашао на удару бијеса нације када је у медијима откривено да је тој веома сиромашној земљи одржано веома екстравагантно вјенчање.

Цех бизнисмена и бившег министра, Гали Јанардхана Реди, за вјенчање кћерке је процијењен на 5 милијарди рупија, што је готово 70 милиона евра.
 


А како и не би када су је злато коришћено и на позивницама које су имале и мале лед дисплеје, а у програм вјенчања које је оцијењено као "опсцено показивање богатства", биле укључене и звијезде Боливуда (индијског пандана Холивуду), а пјеване су пјесме посебно компоноване за овај догађај.

Млада је носила сари од 2,3 милиона евра а била је закићена са драгуљима вриједним 11,6 милиона, а цио догађај се одигравао у макети старовременог Хинду храма који су осмислили боливудски режисери.

Вјенчање је услиједило само дан након што је индијска влада прогласила забрању коришћења новчаница од 500 и 1.000 рупија, како би сузбила корупцију и црно тржиште које се базира на готовини.

А управо су те двије новчанице оно чиме највећи броја Индијаца свакодневно барата, па је у земљи настао хаос због тога што мјењачнице нису имале довољну количину дозвољених банкнота мање номинације.

Све то није много погодило политичара, бившег члана водеће партије Баратија Џаната (БЈП), који је шест мјесеци раније платио гозбу коју је обезбеђивало 300 полицајаца и 3.000 редара, све са одредом за проналажење бомби и псима трагачима.

Искусни политичар и бизнисмен је, иначе, прошле године пуштен из затвора да се брани са слободе, након што је три године провео у затвору због оптужби за корупцију, пише "Дејли мејл".

(Дејли мејл)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Хонеyмоон

16.11.2016 17:44

И Баја то све може! И он је прави бизнисмен.

ОДГОВОРИТЕ