Političar potrošio 69 mil € na svadbu kćerke

Siromašna zemlja se digla na noge nakon što je političar potrošio 69 miliona evra na petodnevno vjenčanje kćerke u spektaklu s filmskim zvezdama, zlatnim pozivnicama i vjenčanicom od 2,3 miliona €.

Svijet 16.11.2016 | 18:22
Političar potrošio 69 mil € na svadbu kćerke
Indijski političar se našao na udaru bijesa nacije kada je u medijima otkriveno da je toj veoma siromašnoj zemlji održano veoma ekstravagantno vjenčanje.

Ceh biznismena i bivšeg ministra, Gali Janardhana Redi, za vjenčanje kćerke je procijenjen na 5 milijardi rupija, što je gotovo 70 miliona evra.
 


A kako i ne bi kada su je zlato korišćeno i na pozivnicama koje su imale i male led displeje, a u program vjenčanja koje je ocijenjeno kao "opsceno pokazivanje bogatstva", bile uključene i zvijezde Bolivuda (indijskog pandana Holivudu), a pjevane su pjesme posebno komponovane za ovaj događaj.

Mlada je nosila sari od 2,3 miliona evra a bila je zakićena sa draguljima vrijednim 11,6 miliona, a cio događaj se odigravao u maketi starovremenog Hindu hrama koji su osmislili bolivudski režiseri.

Vjenčanje je uslijedilo samo dan nakon što je indijska vlada proglasila zabranju korišćenja novčanica od 500 i 1.000 rupija, kako bi suzbila korupciju i crno tržište koje se bazira na gotovini.

A upravo su te dvije novčanice ono čime najveći broja Indijaca svakodnevno barata, pa je u zemlji nastao haos zbog toga što mjenjačnice nisu imale dovoljnu količinu dozvoljenih banknota manje nominacije.

Sve to nije mnogo pogodilo političara, bivšeg člana vodeće partije Baratija Džanata (BJP), koji je šest mjeseci ranije platio gozbu koju je obezbeđivalo 300 policajaca i 3.000 redara, sve sa odredom za pronalaženje bombi i psima tragačima.

Iskusni političar i biznismen je, inače, prošle godine pušten iz zatvora da se brani sa slobode, nakon što je tri godine proveo u zatvoru zbog optužbi za korupciju, piše "Dejli mejl".

(Dejli mejl)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Honeymoon

16.11.2016 17:44

I Baja to sve može! I on je pravi biznismen.

ODGOVORITE