Најтолерантније Удружење "Аска"

Награда за најтолерантнију организацију припала Удружењу "Аска"

Република Српска 16.11.2016 | 17:50
Најтолерантније Удружење "Аска"
Добитник првог и посебног признања за толеранцију, које додјељује општина Вишеград и Теренска канцеларија мисије ОЕБСА у Фочи, ове године у Вишеграду је Удружење жена обољелих од рака дојке „Аска“.

Признање је из руку начелника општине Младена Ђуревића примила предсједница и оснивач ове организације Светлана Новаковић. Истакавши да је сасвим случајно присуствовала посебној приредби аматерских достигнућа под називом „Волимо Вишеград“, која је одржана у Дому културе, Новаковићева је изразила задовољство што је ово признање припало организацији која се бори за побољшање положаја жена обољелих од карцинома и њихов статус у заједници: „Изненађена сам и обрадована да смо послије десет година постојања добили овакво признање."

Културно-забавни програм поводом Међународног дана толеранције приредили су: ученици Основне школе „Вук Караџић“, Средње школе „Иво Андрић , Обданишта „Невен“ и КУД „Бикавац“, као и КУД "Краљ Петар Први Ујединитељ".

Награде за најбоље литерарне и ликовне радове, чија је изложба организована у холу Дома културе, добили су ученици: Маја Јевђевић, Катарина Шекарић, Настасија Пухало и Ивана Рашевић.



Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић се захвалио свим учесницима програма и оцијенио да послије овакве смотре знања и љепоте „Вишеград има наду“.

„Дјеца су ми данас својим наступима уљепшала дан и трудићемо се да општина помогне да ова манифестација постане традиционална", додао је Ђуровић. Он се захвалио ОЕБСУ на суорганизацији манифестације која афирмише и толерацију, а која представља прихватање различитости у најширем смислу и свијест да свако људско биће заслужује поштовање.

Организација Уједињених нација за образовање и културу УНЕСКО 1955. године установила је Међународни дан толеранције.



(БН телевизија)
(Фото: БН телевизија)

Коментари / 0

Оставите коментар