Najtolerantnije Udruženje "Aska"

Nagrada za najtolerantniju organizaciju pripala Udruženju "Aska"

Republika Srpska 16.11.2016 | 17:50
Najtolerantnije Udruženje "Aska"
Dobitnik prvog i posebnog priznanja za toleranciju, koje dodjeljuje opština Višegrad i Terenska kancelarija misije OEBSA u Foči, ove godine u Višegradu je Udruženje žena oboljelih od raka dojke „Aska“.

Priznanje je iz ruku načelnika opštine Mladena Đurevića primila predsjednica i osnivač ove organizacije Svetlana Novaković. Istakavši da je sasvim slučajno prisustvovala posebnoj priredbi amaterskih dostignuća pod nazivom „Volimo Višegrad“, koja je održana u Domu kulture, Novakovićeva je izrazila zadovoljstvo što je ovo priznanje pripalo organizaciji koja se bori za poboljšanje položaja žena oboljelih od karcinoma i njihov status u zajednici: „Iznenađena sam i obradovana da smo poslije deset godina postojanja dobili ovakvo priznanje."

Kulturno-zabavni program povodom Međunarodnog dana tolerancije priredili su: učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić“, Srednje škole „Ivo Andrić , Obdaništa „Neven“ i KUD „Bikavac“, kao i KUD "Kralj Petar Prvi Ujedinitelj".

Nagrade za najbolje literarne i likovne radove, čija je izložba organizovana u holu Doma kulture, dobili su učenici: Maja Jevđević, Katarina Šekarić, Nastasija Puhalo i Ivana Rašević.



Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević se zahvalio svim učesnicima programa i ocijenio da poslije ovakve smotre znanja i ljepote „Višegrad ima nadu“.

„Djeca su mi danas svojim nastupima uljepšala dan i trudićemo se da opština pomogne da ova manifestacija postane tradicionalna", dodao je Đurović. On se zahvalio OEBSU na suorganizaciji manifestacije koja afirmiše i toleraciju, a koja predstavlja prihvatanje različitosti u najširem smislu i svijest da svako ljudsko biće zaslužuje poštovanje.

Organizacija Ujedinjenih nacija za obrazovanje i kulturu UNESKO 1955. godine ustanovila je Međunarodni dan tolerancije.



(BN televizija)
(Foto: BN televizija)

Komentari / 0

Ostavite komentar