Формирање "црних књига" недопустиво

Новоизабрани градоначелник Бањалуке Игор Радојичић посјетио је Клуб новинара Бањалука, што је његова прва званична посјета послије преузимања градоначелничке функције.

Босна и Херцеговина 16.11.2016 | 14:26
Формирање "црних књига" недопустиво
Клуб новинара Бањалука пренио је Радојичићу забринутост представника новинарске заједнице због атмосфере која је настала након изјаве предсједника Републике Српске и лидера СНСД-а Милорада Додика о формирању „црне књиге“ у којој треба да се нађу „сви који су направили штету СНСД-у“. Клуб новинара Бањалука је Игора Радојичића, који је високи функционер СНСД-а, упознао са ставом да је формирање било каквих „црних књига“ недопустиво и удар на слободу изражавања које је загарантовано Уставом Републике Српске и европским конвенцијама.

Клуб новинара од новог градоначелника Бањалуке очекује да уведе више транспарентности у рад Градске управе и да не допусти привилеговање било којег медија када је ријеч о доступности информација.

Игор Радојичић је поновио став изражен на јучерашњем неформалном састанку са новинарима да ће Градска управа бити отворена за сва средства информисања, да ће настојати да пружи све тражене информације и истовремено нудити медијима актуелне теме и информације из домена Градске управе.

Клуб новинара Бањалука

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Србин

16.11.2016 17:40

Биједно је шта Баја ради свом народу.А овамо као брани интересе свог народа.Биједник један завадио је Србе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бели

17.11.2016 11:48

Радоичићу па ти би требао да будеш предсједник РС а не баја који терорише свој народ. био си човјек и остани човјек до краја. Не допусти да будеш марионета олигархије снсд-а.

ОДГОВОРИТЕ