Formiranje "crnih knjiga" nedopustivo

Novoizabrani gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić posjetio je Klub novinara Banjaluka, što je njegova prva zvanična posjeta poslije preuzimanja gradonačelničke funkcije.

Bosna i Hercegovina 16.11.2016 | 14:26
Formiranje "crnih knjiga" nedopustivo
Klub novinara Banjaluka prenio je Radojičiću zabrinutost predstavnika novinarske zajednice zbog atmosfere koja je nastala nakon izjave predsjednika Republike Srpske i lidera SNSD-a Milorada Dodika o formiranju „crne knjige“ u kojoj treba da se nađu „svi koji su napravili štetu SNSD-u“. Klub novinara Banjaluka je Igora Radojičića, koji je visoki funkcioner SNSD-a, upoznao sa stavom da je formiranje bilo kakvih „crnih knjiga“ nedopustivo i udar na slobodu izražavanja koje je zagarantovano Ustavom Republike Srpske i evropskim konvencijama.

Klub novinara od novog gradonačelnika Banjaluke očekuje da uvede više transparentnosti u rad Gradske uprave i da ne dopusti privilegovanje bilo kojeg medija kada je riječ o dostupnosti informacija.

Igor Radojičić je ponovio stav izražen na jučerašnjem neformalnom sastanku sa novinarima da će Gradska uprava biti otvorena za sva sredstva informisanja, da će nastojati da pruži sve tražene informacije i istovremeno nuditi medijima aktuelne teme i informacije iz domena Gradske uprave.

Klub novinara Banjaluka

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Srbin

16.11.2016 17:40

Bijedno je šta Baja radi svom narodu.A ovamo kao brani interese svog naroda.Bijednik jedan zavadio je Srbe.

ODGOVORITE
Name

beli

17.11.2016 11:48

Radoičiću pa ti bi trebao da budeš predsjednik RS a ne baja koji teroriše svoj narod. bio si čovjek i ostani čovjek do kraja. Ne dopusti da budeš marioneta oligarhije snsd-a.

ODGOVORITE