Доктори у ФБиХ сутра у штрајку упозорења

Савез струковних синдиката доктора медицине и стоматологије Федерације БиХ /ФБиХ/ најавио је за сутра получасовни штрајк упозорења у свим здравственим установама на подручју овог ентитета гдје је организован синдикат доктора.

Босна и Херцеговина 16.11.2016 | 11:50
Доктори у ФБиХ сутра у штрајку упозорења
У саопштењу из Савеза се истиче да је разлог и повод за овај штрајк то што федерално Министарство здравства и кантонална министарств стално одгађају почетак преговора у вези са колективним уговором за дјелатност доктора медицине и стоматологије.

У Савезу наглашавају да већ неколико мјесеци, након што су 12. јула добили репрезентативност из области дјелатности доктора медицине и стоматологије од надлежног министарства, безуспјешно покушавају да приступе преговорима о новом колективном уговору.

"Бројне формалне и неформалне препреке нам стоје, или су стајале, на путу. Стога све више губимо стрпљење због незаинтересованости за рјешавање статуса љекара на нивоу ФБиХ. Вријеме је да сви скупа, а нарочито они који одлучују у свему овоме, схватимо озбиљност ситуације и отворимо дијалог да не би били приморани да примјењујемо непопуларне мјере /обуставу рада/ које нису никоме у интересу, а нарочито грађанима ФБиХ који користе здравствене услуге", наводи се у саопштењу.

Извор:Срна

Коментари / 0

Оставите коментар