Сви производи Јувитана повучени са тржишта

Сви производи дјечје хране "Јувитана" произвођача "Таково" из Горњег Милановца биће повучени са тржишта РС без обзира на то да ли је ријеч о производима који су прошли анализу или не.

Република Српска 16.11.2016 | 10:50
Сви производи Јувитана повучени са тржишта
Рекли су ово у Републичкој управи за инспекцијске послове РС и истакли да надзиру поступак повлачења производа из промета.

- Компанија "Таково" Горњи Милановац нас је обавијестила да су од седам врста кашица за које се сумња да су опасне, на тржиште БиХ испоручене двије. Ријеч је о кашастом воћном соку "Јувитана" од јабуке и банане са роком употребе до 17. фебруара 2018. године и кашици од банане и јабуке, са роком употребе до 21. јуна 2019. године - рекла је портпаролка ове институције Душанка Макивић.

Она је појаснила да је служба продаје компаније "Таково" прошле седмице наложила повлачење са тржишта свих седам спорних производа, до добијања резултата суперанализе, али да су у међувремену почели повлачење свих производа "Јувитана".

- Инспекција за храну РС код увозника за БиХ сада надзире поступак повлачења производа са тржишта како би све дјечје кашице и воћни сокови "Јувитана" били уклоњени са полица маркета у РС - казала је Макивићева.

У дјечјим кашицама "Јувитана" инспектори у Србији пронашли су трагове пестицида, који током дуготрајног уноса у организам могу изазвати стомачне проблеме.

Извор: Глас Српске

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

РадикалНО

16.11.2016 10:05

Ако погледате рок трајања до 2018. или 2019. године, јасно је да је та храна препуна конзерванса и хемије. Вани рок трајања хране за дјецу је неколико мјесеци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

16.11.2016 21:54

Не лупај мајке ти.

Name

математика

16.11.2016 21:54

А које јабуке и воце ми једемо онда?Као воце које купујемо је добро а Јувитана није.Анализе у свим околним дрзавама су добре само Курциц казе да нису.Оцигледно је несто друго по сриједи.Ово ме подсјеца кад су устасе за млијеко из БХ рекли да је канцерогено!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

рекет

17.11.2016 10:15

Неце да плаца рекет Андреју.Није једини.

ОДГОВОРИТЕ